Hannover Messe succes: 210.000 bezoekers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hannover Messe succes: 210.000 bezoekers

De Hannover Messe, die plaatsvond van 20 tot en met 24 april, werd bezocht door 210.000 bezoekers, afkomstig uit 80 versschillende landen. De organisatie is tevreden met het aantal bezoekers, dat ondanks de economische crisis toch in de buurt komt van de 230.000 bezoekers van de vergelijkbare editie in 2007.

Een kwart van de bezoekers kwam van buiten Duitsland. 70% daarvan kwam uit Europa, 19% uit Azië en 7% uit Amerika. Een groot deel van de Europese bezoekers kwam uit Nederland, daarnaast waren Oostenrijk, België, India, Denemarken en Italië goed vertegenwoordigd. De organisatie was aangenaam verrast door de buitenlandse opkomst, vanwege beperkte (reis)budgetten van de laatste tijd.

 

Electromobility
‘Eelectromobility’ was een terugkerend thema over de hele beurs. Vandaar dat besloten is om volgend jaar een deelbeurs MobilTec te presenteren. Hier ligt de focus op mobiele technologiën waaronder hybride-systemen, elektrische aandrijvingen, energieopslag en alternatieve brandstoffen.

 

Partnerland Korea
Korea was dit jaar partnerland van de beurs. Het land was goed voor 210 exposanten met eigentijdse oplossingen voor industriële automatiering en power transmission. Het jongeren platform TectoYou trok 10.000 jonge techneuten. Ruim 250 studiegroepen en schoolklassen reisden af naar Hannover.

 

De volgende editie van de Hannover Messe vindt plaats van 19 tot 23 april 2010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven