Halter vergroot capaciteit LoadAssistant • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter vergroot capaciteit LoadAssistant

Halter toonde vorige week bij Fastems in Issum (D) de LoadAssistant in actie gekoppeld aan een draaimachine van DMG Mori (foto's: Reinold Tomberg)

Halter CNC Automation maakte vorige week tijdens het open huis van Fastems in Issum (D) bekend dat tijdens de TechniShow 2016 een nieuw model van de LoadAssistant gepresenteerd wordt. De nieuwe uitvoering heeft een hogere capaciteit voor werkstukken met een grotere diameter.

De vernieuwde uitvoering van de  LoadAssistant werkt met een ronddraaiende schijf. Deze schijf heeft twaalf positities. De schijf indexeert in het horizontale vlak (van positie naar positie). Op elke positie kunnen werkstukken gestapeld worden. Ter vergelijking: bij de huidige LoadAssistant kunnen 40 stuks werkstukken met een diameter van 100 mm opgeslagen worden (in het schuin opgestelde vlak). Bij de nieuwe uitvoering is er een capaciteit voor 154 werkstukken met een diameter van 100 mm  (bij een hoogte van 25 mm).  Van de nieuwe LoadAssistant komt een uitvoering voor frezen en draaien. De huidige uitvoering is zowel inzetbaar voor draaien als frezen.

Vorige week werd bij Promas in Maasbree een cel van Halter getoond gekoppeld aan een verticale machine van Akira-Seiki
Vorige week werd bij Promas in Maasbree eveneens een cel van Halter getoond, gekoppeld aan een verticale machine van Akira-Seiki

Halter komt ook met een uitvoering van de robotcel voor lange assen tot een lengte van 1 m. Deze assen komen in een horizontale positie diagonaal op het schuine vlak van de LoadAssistant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven