Halter op EMO met LoadAssistant • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter op EMO met LoadAssistant

Het Nederlandse Halter CNC Automation is dit jaar voor de eerste keer met een eigen stand aanwezig tijdens de EMO in Hannover.  Op de Halter-stand zullen twee modellen van de Halter LoadAssistant  beladingsrobot worden gedemonstreerd, namelijk de Universal en de S-230.

De Universal is het model dat door Halter werd geïntroduceerd in 2014. Dit is het meest verkochte model, omdat het voor zowel draai- als freesbanken geschikt is. De S-230 is voorzien van een stapelsysteem, met als voordeel de hoge capaciteit voor stapelbare draaiwerkstukken. Beide systemen zijn voorzien van de vernieuwde Halter SmartControl, die het mogelijk maakt om, slim en flexibel, extra functionaliteiten toe te voegen.

Universele oplossingen

Halter biedt een universele oplossing voor draaien en frezen op uitwisselbare rasterplaten, waarbij de maximale afmetingen van de werkstukken (l x b): 10 x 10 mm en 230 x 230 mm zijn en de diameter van de werkstukken 10-230 mm bedraagt.

Het bedrijf wil bezoekers informeren over de LoadAssistant, als complete plug-and-play oplossing voor elk merk CNC-machine, met omsteltijden van minder dan 5 minuten. Het concept is eenvoudig te verplaatsen van de ene naar de andere CNC-machine, terwijl robotervaring niet nodig is.

‘Verbetering marges en flexibiliteit’

Metaalbedrijven die investeren in de LoadAssistant zien volgens het bedrijf direct een verbetering van de marges en de flexibiliteit, ook waar het gaat om het automatiseren van kleine tot middelgrote series.

De aanwezigheid van Halter op de EMO is een logische stap, vanwege het sterk internationale karakter van de vakbeurs. Hoewel Halter nog maar enkele jaren actief is wordt er inmiddels zaken gedaan in meer dan 15 landen. Het bedrijf uit Amersfoort heeft tevens een vestiging in de Verenigde Staten, een Technology Center in Duitsland en recentelijk is Halter UK van start gegaan vanuit het Engelse Coventry.

Halter, hal 27, stand D88

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven