Haimer verlaagt drempel gereedschapbeheer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haimer verlaagt drempel gereedschapbeheer

De nieuwe basic-lijn VHM schachtfrezen (foto: Haimer).

Menig kleiner maakbedrijf laat gereedschapbeheersystemen vanwege de complexiteit links liggen. Haimer komt daarom met een Toolmanagementsysteem naar de EMO, dat specifiek is ontwikkeld voor kleinere bedrijven. Daarnaast worden in de toekomst alle systemen geschikt maken voor communicatie via RFID-chips. Dat meldt vakblad Metaal Magazine.

Gereedschap voorinstellen en gereedschapbeheersystemen: beide bewijzen dagelijks hun nut, maar in veel verspanende bedrijven werkt men nog zoals altijd gewend: zonder. Sinds Haimer begin dit jaar Microset van DMG Mori heeft overgenomen, kan het familiebedrijf een compleet portfolio aanbieden rondom het gereedschap. “Hiermee willen we het de verspaner zo gemakkelijk als mogelijk maken”, zegt directeur Andreas Haimer. Om de instapdrempel laag te houden, biedt Haimer Microset voorinstelapparaten aan voor net onder de 6 mille. De semi-automatische systemen kosten rond de 25 mille en dan loopt de kostprijs op richting 60 mille voor een systeem met lineaire aandrijvingen voor volcontinu bedrijf. Alle Microset voorinstelapparaten hebben een netwerk interface.

Instap beheersysteem

Deze interface komt er ook op bepaalde krimp- en balanceersystemen, zoals op de nieuwe lijn Power Clamp krimpsysteem. Met name de bediening is vereenvoudigd. Het andere voorbeeld van digitalisering in de gereedschappen, is het nieuwe Toolmanagementsysteem dat Haimer op de EMO introduceert. Andreas Haimer: “Voor veel mkb-bedrijven is een beheersysteem te complex en te omvangrijk. Daarom presenteren we een oplossing die intuïtief bedienbaar is. Dit nieuwe systeem is voor veel onderneming een gemakkelijkere instap in de digitalisering en het organiseren van gereedschappen voorinstellen.” Om de digitalisering compleet te maken, gaat Haimer in de toekomst alle apparaten geschikt maken om RFID-chips te lezen en er informatie op weg te schrijven.

Basislijn VHM frezen

In Hannover wordt het VHM-schachtfreesprogramma uitgebreid met een Basic Mill frees. Hierbij zijn de producteigenschappen teruggebracht tot de wezenlijke kenmerken van een frees. De basic-lijn is er voor bijna alle materialen. De frezen zijn beduidend goedkoper dan de Power Mill frezen waarvan ze zijn afgeleid.

Haimer (www.oudereimer.nl): Hal 4, stand E18

Open House

Wie op de EMO niet genoeg krijgt van alle technologie rondom het verspanend gereedschap, kan een week later terecht op het Open House van Haimer. Omdat het familiebedrijf dit jaar het 40-jarig bestaan viert, is er van 27 tot en met 29 september Open House in de hoofdvestiging in Igenhausen.

Lees een complete EMO-voorbeschouwing in Metaal Magazine nummer 5. Deze verschijnt op vrijdag 8 september.

Voorbeschouwing

Metaal Magazine is aanwezig op de EMO in Hannover om verslag te doen van de beurs.
Het vakblad heeft een extra dik (70 pagina’s!) voorbeschouwingsnummer uitgebracht.
Neem een abonnement

Bekijk ook:

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven