Haas Automation is sinds jaar en dag de opvatting toegedaan dat klanten profiteren van een hogere flexibiliteit, lagere investerings- en exploitatiekosten en uiteindelijk lagere kosten per werkstuk wanneer ze investeren in meerdere, betaalbare CNC-bewerkingsmachines in plaats van één à twee high-end machines voor speciale doeleinden. Deze opvatting wordt in de mening van Haas nu ook ondersteund door recent onderzoek naar lean-bewerking dat uitgevoerd is door de Technische Universität (TU) Darmstadt (D).
Het gebruik van meerdere, scherp geprijsde CNC-bewerkingsmachines in een celconfiguratie kan volgens Haas voordelen bieden ten opzichte van het gebruik van duurdere machines.Dat blijkt volgens Haas uit een recent rapport van de Technische Universität (TU) Darmstadt in Duitsland. De celconfiguratie die door de universiteit werd bestudeerd, telt onder andere twee CNC-gestuurde Haas Super Mini Mill 2-bewerkingscentra en een CNC-gestuurde Haas SL-10-draaimachine.
Het rapport van de TU Darmstadt heeft als titel ‘Cellular Manufacturing to enable Lean Machining’ en werd opgesteld door Stefan Seifermann, Jörg Böllhoff, Eberhard Abele en Joachim Metternich van het Institut für Produktionsmanagement, Technologie und Werkzeugmaschinen (PTW) van de universiteit. Dr. Sven Bechtloff, die niet langer verbonden is aan de universiteit, was ook een lid van het onderzoeksteam. In ons land brengt Landré de machines van Haas op de markt.
wat is duur? of wordt er bedoeld duurzaam