Ga naar hoofdinhoud

Haas met nieuwe machines en F1-bolide naar EMO

Een van de nieuwe machines die te zien zal zijn, is de Haas UMC-750SS, een hogesnelheids-vijfasser (foto's: Haas)

Het Amerikaanse bedrijf Haas Automation zal tijdens de EMO Milano 2015 een aantal scherp geprijsde CNC-bewerkingsmachines tonen, evenals de Haas F1-bolide, die op schema zit om zijn debuut te maken in het FIA Formula One World Championship in 2016.

Haas-machines worden gebouwd met betaalbare maar kwalitatief goede componenten. Haas zal daar speciale aandacht aan besteden op zijn stand op EMO. Bezoekers zullen in de machines kunnen kijken. Zo kunnen ze met eigen ogen zien hoe ze werken en hoe ze worden gebouwd en kunnen ze zich vergewissen van de bouwkwaliteit. Transparantie naar klanten toe is iets wat Haas erg belangrijk vindt.

Vijfasser

Een van de nieuwe machines die te zien zal zijn, is de Haas UMC-750SS, een hogesnelheids-vijfasser. De UMC-750SS is een SK-40 universeel bewerkingscentrum dat uitgerust is met een in-line direct aangedreven hoofdspil met een maximaal toerental van 15.000 omw/min, een hogesnelheids-trommelgereedschapswisselaar voor 40+1 gereedschappen en de Haas Automation-software voor hogesnelheidsfrezen. De machine heeft een geïntegreerde hogesnelheidszwenktafel met twee assen. De machine biedt verplaatsingen van 762 mm x 508 mm x 508 mm en ijlgangen tot 30,5 m/min.

Op EMO zal ook het nieuwe, snelle  Haas DM-1 snel boorfreescentrum met SK-40 hoofdspil te zien zijn
Op EMO zal ook het nieuwe, snelle Haas DM-1 snel boorfreescentrum met SK-40 hoofdspil te zien zijn

Boorfreescentrum

Het nieuwe, snelle  Haas DM-1 snel boorfreescentrum met SK-40 hoofdspil heeft een in-line direct aangedreven hoofdspil biedt een maximaal toerental van 15.000 omw/min en laat gesynchroniseerd hogesnelheidstappen toe. Bovendien is de hoofdspil direct gekoppeld aan de motor om warmte-ontwikkeling te beperken, de krachtoverbrenging te verhogen en goede oppervlaktenabewerking te bieden. De DM-1 biedt een werkbereik van 508 mm x 406 mm x 394 mm en voedingssnelheden tot 30,5 m/min voor hogesnelheidsfrezen. De machine heeft een trommelgereedschapswisselaar voor 18+1 gereedschappen.

Big bore

Eveneens nieuw is de ST-15 Big-Bore-draaimachine. De machine heeft nu een maximale draaicapaciteit van 356 mm x 406 mm. De maximale diameter boven de kruisslede bedraagt 406 mm. Voor verspaningsbedrijven die extra mogelijkheden wensen voor secundaire bewerkingen, is er ook een Y-asuitvoering van de ST-15 verkrijgbaar.

F1

Naast de machines belooft ook met de Haas F1-bolide de show te stelen op de Haas-stand op EMO 2015. En dat op nog geen 200 km afstand van de thuisbasis van Scuderia Ferrari, dat de technische partner is van Haas F1 Team. Momenteel wordt het nieuwe chassis onderworpen aan windtunneltests.

In ons land wordt Haas vertegenwoordigd door Landré.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven