Haas in productiecellen van Gilkes • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas in productiecellen van Gilkes

De CNC-gestuurde Haas-bewerkingsmachines van Gilbert Gilkes and Gordon Ltd worden gebruikt om allerlei geavanceerde pompen te bouwen voor koeling van dieselmotoren en installaties. Veel van ’s werelds grootste fabrikanten van dieselmotoren zijn klant van Gilkes. Lees meer in een toepassingsreportage van Haas.

 

Het bedrijf is van plan al zijn oudere bewerkingsmachines te vervangen door Haas-machines. in de eerste productiecel worden kleine lagerhuizen, behuizingen en pomphuizen gemaakt op twee Haas SL-30-draaimachines en één EC300 horizontaal bewerkingscentrum. In de tweede productiecel worden assen geproduceerd. Momenteel worden in deze cel alleen oudere machines van andere merken gebruikt, maar die zullen allemaal worden vervangen door Haas-machines.

 

350 width =

De Haas-bewerkingsmachines van Gilkes zijn geordend in productiecellen. Het uiteindelijke doel is om over een aantal cellen te beschikken (foto’s: Haas). Zie ook de video aan het einde van dit bericht.

 

Hoogvolume

In een volgende productiecel, waar grotere behuizingen en pomphuizen worden gemaakt, wordt gebruikgemaakt van SL-40-draaimachines en VF-3 verticale bewerkingscentra. De vierde productiecel is een speciale cel voor hoogvolume-productie. Deze cel, die uitgerust is met een Haas DS-30SSY-hogesnelheidsdraaimachine met Y-as en aangedreven gereedschappen. Deze cel heeft ook een Haas-stafaanvoersysteem, een robot van ABB voor het lossen van werkstukken en een compact Renishaw Equator-meetsysteem voor metingen tijdens het productieproces. 

 

Lees meer in het bijgevoede artikel van Haas. In ons land wordt Haas vertegenwoordigd door Landré.

 

doc bestand  HE187-CS Gilkes NL

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven