Grote Soraluce voor Niron Staal Amsterdam • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote Soraluce voor Niron Staal Amsterdam

De Soraluce FS8000 wordt onder andere ingezet voor het aanbrengen van laskanten aan dikke platen

Medio oktober stelde Niron Staal Amsterdam, dochteronderneming van Damen Shiprepair & Conversion, haar deuren open voor wat men noemde de ‘Grand Start’ van de nieuwste aanwinst in het machinepark, een FS 8000 ‘floor type’-bewerkingscentrum van Soraluce. Dit is een machine met een X-as van 8.000 mm en een grote verspaningscapaciteit.

“Wij beschikten al over een nieuwe Zayer-freesmachine voor bewerking van grote delen”, zegt Bob van der Moolen, manager machineshop. “De Soraluce is een volledig gereviseerde, gebruikte machine. Het complexe werk doen we nu op de Zayer, die een gereedschapsmagazijn heeft, voor het iets eenvoudiger werk wordt de Soraluce-machine ingezet, die is uitgerust met een zwenkkop die draaibaar is met stapjes van 2,5°”.  Op de Soraluce machine worden tot nu toe onder andere grote kraandelen bewerkt, tot 8 m lange railprofielen en dikke platen die moeten worden voorzien van laskanten.

 

In het volgende nummer van Metaal Magazine in een artikel een reportage over Niron Staal Amsterdam. Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven