Ga naar hoofdinhoud

Grote DMT voor Machinefabriek Bex

Gemeten op een werkstukdiameter van meer dan een meter, haalt de nieuwe CNC-bestuurde vlakbeddraaimachine van Machinefabriek Bex een rondloopnauwkeurigheid van 0,01 mm. Ook roemt directeur Pieter Bex de goede toegankelijkheid van deze machine.

Directeur Pieter Bex van Machinefabriek Bex is dik tevreden over de goede toegankelijkheid van de nieuwe DMT CD 1100. Deze draaimachine is sinds deze zomer operationeel in zijn bedrijf in Wessem. Het is een grote machine: een bereik van 6 m tussen de centers, een maximale draaidiameter van 1100 mm (820 mm over het dwarssupport van de machine) en werkstukken die vliegend opgespannen worden in de klauwplaat mogen een massa hebben tot 2000 kg bij een uitsteeklengte van 500 mm.

 

Machinefabriek Bex DMT

De nieuwe, lange DMT draaibank van Bex zou je kunnen karakteriseren als een universele CNC-bestuurde vlakbeddraaimachine (foto’s: Reinold Tomberg) 

  

Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over deze grote DMT machine van Machinefabriek Bex. DMT wordt in ons land vertegenwoordigd door Limas uit Neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven