Ga naar hoofdinhoud

Grote bedfrezer bij Promas op Techni-Show

In het oog springend op de stand van Promas tijdens de Techni-Show 2012 in Utrecht is een grote MTE bedfreesmachine met een X-as van 4 m. De bedfrezer van MTE gaat na de beurs naar toeleverancier Zandstra in Geleen.

De 42KT bedfrezer van de Spaanse fabrikant MTE die Promas exposeert tijdens de Techni-Show 2012 is een indrukwekkende machine: X = 4 m, Y = 1,4 m en Z = 2 m. ‘’Het is een prachtige, grote machine om te laten zien in Utrecht’’, vertelt Richard Hermans van Promas uit Maasbree.  ‘’Normaal zie je dergelijke machines alleen op de EMO, maar wij vinden de Techni-Show zo belangrijk, dat we daar willen uitpakken’’.

 

 MTE 42KT Promas Techni-Show Zandstra

De 42KT is een machine met een universele kop en een ‘rond’-tafel van 1200 mm x 1200 mm (foto’s: MTE)

 

Grote stand

Overigens niet de eerste keer dat Promas met een eyecatcher naar Utrecht komt.  In 2010 werd een Fermat kotterbank geëxposeerd  van het type WFT13 met een werkbereik van 3,500 m (X), 2,5 m (Y) en 1,7 m (Z). MTE bouwt de KT bedfrezer in twee groottes: 32KT (foto bij intro) en 42KT met respectievelijk een vast bed van 3200 mm x 1200 mm en 4200 mm x 1200 mm. Om een dergelijke machine te kunnen tonen heeft Promas uiteraard een behoorlijke stand. In Utrecht is een oppervlak van 16 m x 16 m gehuurd van VNU. In totaal komt Promas met zeven machines naar de beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven