Grootste buigmachine Schwarze Robitec • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grootste buigmachine Schwarze Robitec

Onlangs leverde de Duitse machinefabrikant van buigmachines, Schwarze-Robitec, ’s werelds grootste buigmachine af voor het buigen van buispakketten. Deze buispakketten ook wel ‘membrane tube walls’ genoemd, maken deel uit van een warmtewisselaar en worden toegepast in grote boilersystemen van elektriciteitscentrales.

Deze grote Schwarze-Robitec buigmachine, de FL 3600, is speciaal ontwikkeld voor een klant uit India. Hiermee kunnen buispakketten tot een maximale breedte van 3,6 m gebogen worden. Met een lengte van meer dan 25 m worden de pakketten nauwkeurig de machine ingevoerd. Daarna vindt het buigen plaats met een maximale buighoek van 135 graden middels een aangepaste buigprocedure. De machine is flexibel inzetbaar, doordat deze 25 graden in twee richtingen op het horizontale vlak is te zwenken. Hiermee is het diagonaal buigen van de buispakketten mogelijk, zonder de noodzaak om de buispakketten met de lange zijde, zijdelings door de productiehal te transporteren. Alle componenten zoals CNC-besturing, hydrauliek, buiggereedschappen, klemmechanisme en laseruitlijning zijn op elkaar afgestemd voor maximale nauwkeurigheid.

 Schwarze Robitec FL 3600

De nieuwe FL 3600 kan 25 graden over zijn voetstuk zwenken (foto: Schwarze-Robitec)

 

De nieuwe machine zorgt voor een flinke productiviteitsverbetering bij het bouwen van elektriciteitscentrales. Grote buispakketten kunnen nu sneller als halffabricaten worden aangeleverd, hetgeen minder installatiewerkzaamheden met zich meebrengt en dus minder kosten. Deze machine maakt onderdeel uit van een grote order van buigmachines voor het maken van boilers. In totaal worden acht machines aan de klant uit India geleverd; er wordt namelijk een complete productiehal voor warmtewisselaars in boilers gebouwd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven