Grob breidt G-module uit tot productiecel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grob breidt G-module uit tot productiecel

De Grob G550 uitgerust met het nieuwe PSS-R palletdraaischijfmagazijn (foto: Tim Wentink)

Grob heeft onlangs een automatiseringsoplossing gepresenteerd waarmee de G-module ook als een flexibele productiecel ingezet kan worden. Grob toonde deze oplossing, gekoppeld aan een G550, tijdens de EMO Milano 2015 j.l.

De automatiseringsoplossing betreft een draaischijfmagazijn met een palletwisselaar. Het PSS-R magazijn kan geleverd worden met één, twee of drie palletetages. Een manueel draaibaar setup-station is dicht bij het bedieningspaneel gepositioneerd en dit geeft de operator een optimaal overzicht over het gehele proces. Het palletmagazijn is compatibel met bestaande G-machines, waardoor ook deze onbemand ingezet kunnen gaan worden. Een productiecontrolesoftware geeft een duidelijke visualisatie en organisatie weer van de productie-orders.

G350

Tijdens de EMO werd tevens de tweede generatie van de G350 van Grob geïntroduceerd. Dit vernieuwde bewerkingscentrum is compacter vormgegeven met een breedte van 2.000 mm, maar heeft nog wel steeds ruimte voor 120 gereedschappen. Hiervoor heeft Grob het gereedschapmagazijn herontwikkeld. De nieuwe G350 is vanaf mei 2016 leverbaar.

De tweede generatie van de Grob G350 op de EMO Milano 2015 (foto: Tim Wentink)
De tweede generatie van de Grob G350 op de EMO Milano 2015 (foto: Tim Wentink)

Open huis

Van 11 t/m 14 november introduceert Grob, tijdens het open huis in Mindelheim (D), het G800 bewerkingscentrum als wereldprimeur. Dit is de eerste machine van Grob die als brugtype is uitgevoerd. De G800 is ontwikkeld om ingezet te kunnen worden bij industrieën als de auto- en vrachtwagenindustrie, maar ook toegepast kan worden als universeel bewerkingscentrum in de algemene machine- en matrijzenbouw, vliegtuigindustrie, en de energiesector. Tevens wordt de G750T gepresenteerd die over een draaifunctie beschikt. In totaal worden er zeventien machines tentoongesteld. Grob wordt in Nederland vertegenwoordigd door Eritec uit Hengelo (Ov).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven