Glas-glas zonnepanelen voor Den Oudsten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Glas-glas zonnepanelen voor Den Oudsten

Den Oudsten Buigwerken in Rhenen heeft binnenkort bijna 5.000 glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Daarmee wordt een groot duurzaamheidsproject afgerond dat is uitgevoerd door Mijn Zonneveld.

Nieuwe generaties bij Nederlandse familiebedrijven kiezen steeds vaker voor langetermijnoplossingen op het gebied van duurzaamheid, stelt Solarwatt.

Zo werd bij familiebedrijf Den Oudsten Buigwerken afgelopen week de laatste hand gelegd aan een groot verduurzamingsproject door Mijn Zonneveld. Met dit project werd een oplossing voor de lange termijn gezocht voor duurzame energie.

25% hogere opbrengst

De oplossing werd gevonden in een zonnestroominstallatie bestaande uit glas-glas zonnepanelen van de nieuwste generatie. Deze zonnepanelen van Solarwatt hebben volgens opgaaf een opbrengst die 25% hoger ligt dan de industrienorm. Ook hebben ze een gegarandeerde levensduur van 30 jaar. 

Het dak van Den Oudsten Buigwerken zal uiteindelijk bedekt zijn met bijna 5.000 zonnepanelen met 1.3 MWp productiecapaciteit met een opwek van 1.100 MWh.

Verdeeld over 3 fases

Gezien de omvang van het project zijn de werkzaamheden over 3 fases verdeeld. Als binnenkort de laatste zonnepanelen zijn geplaatst, is de derde (en laatste) fase van het project een feit.

Mijn Zonneveld was verantwoordelijk voor het hele project bij Den Oudsten. Uitgangspunt was te verduurzamen met systemen met een lange levensduur. Daarom werd ook zoon Pieter Den Oudsten, die de volgende generatie zal zijn in het bedrijf, betrokken bij het proces.

Beter geïnformeerd

Zowel Solarwatt als Mijn Zonneveld merken het laatste jaar dat beslissers beter geïnformeerd zijn over mogelijke duurzame oplossingen.

“Nieuwe generaties in familiebedrijven zien duurzaam ondernemen als een vanzelfsprekendheid maar stellen lange termijn rendement wel voorop.”

Den Oudsten

Den Oudsten is een familiebedrijf dat sinds 1993 gespecialiseerd is in lasersnijden, plasmasnijden, plaatwalsen, profielwalsen en het knippen van staal en non ferro metaal. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven