GF opent nieuw innovatiecentrum in Biel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

GF opent nieuw innovatiecentrum in Biel

De productiehal in Biel (foto: GF Machining Solutions).

GF Machining Solutions heeft in het Zwitserse Biel het nieuwe Innovation and Production Center officieel geopend. Het bedrijf heeft zo’n 100 miljoen Zwitserse Franc (bijna 92 miljoen euro) gestoken in het pand. De bouw ervan heeft 2 jaar geduurd.

In Biel zijn de drie voormalige GF Machining Solutions-locaties in het Zwitserse Nidau, Ipsach en Luterbach samengebracht onder één dak. Op een totale oppervlakte van 44.000 m2 heeft de machinebouwer de volledige Zwitserse freesmachine- en laserproductie geconcentreerd. 

‘Samenwerking bevorderen’

Het innovatie- en productiecentrum biedt plaats aan 450 werkplekken en heeft lichte, ruime projectruimtes die volgens het bedrijf creatieve en interdisciplinaire samenwerking bevorderen.

“Vanaf deze nieuwe locatie kunnen we onze positie als ‘global player’ versterken en tegelijkertijd vertrouwen op onze Zwitserse roots”, zei Pascal Boillat, president GF Machining Solutions.

Productie en assemblage

Het nieuwe pand, dat ook het hoofdkantoor van de divisie is, heeft ruim 13.000 m2 ruimte voor productie en assemblage. Ook heeft het plek voor een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum en een modern applicatiecentrum. Zo kunnen klanten het brede portfolio van de divisie uit eerste hand ervaren en op deze locatie verschillende trainingen volgen. 

GF Machining Solutions

GF Machining Solutions biedt bewerkingsmachines, automatiseringsoplossingen en customer services voor de productie van molds, dies en metalen onderdelen met hoge toegevoegde waarde. De divisie heeft productiefaciliteiten in Zwitserland, Zweden, China en de VS en bedient haar klanten in meer dan 50 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven