Ga naar hoofdinhoud

Gereedschap voor diepgatboren

Ceratizit Nederland geeft aan nu ook hoogwaardige gereedschappen voor diepgatboren te kunnen leveren. Deze KUB Centron van Komet is, aldus Ceratizit, al jaren een beproefd boorgereedschap voor het procesveilig diepgatboren van 4xD tot 9xD. Nu dus ook voor Nederland en België.

“De KUB Centron van Komet is een zeer interessant boorgereedschap voor de Nederlandse en Belgische markt”, vertelt Patrick Umans, sales manager bij Ceratizit Nederland en België. “Dankzij het modulaire ontwerp van zowel de houder, de boorkop, de indexeerbare wisselplaten als de centreerpunt, is het gereedschap uitermate veelzijdig en kosteneffectief in te zetten”, zegt Umans.

De KUB Centron modulaire boor is geschikt voor het diepboren van gaten tot 9xD en grote diameters tot 81 mm in alle materialen. Het gereedschap is zowel geschikt voor roterend en stationair gebruik als voor verticale en horizontale toepassingen. “Hierdoor is deze ideaal voor bijvoorbeeld het boren van gaten in behuizingen, cilinderblokken en gesmede onderdelen.”

ABS-interface

De houder van de KUB Centron is geschikt voor meerdere diameters en daarmee kostenefficiënt. Verder is het gereedschap voorzien van een ABS-interface die praktisch is bij het boren van grote, diepe gaten. Het zorgt voor een optimale krachtoverbrenging en een goed bewerkingsresultaat.

De ABS-interface maakt de boor universeel. De interne koelmiddeltoevoer via de houder en boorkop optimaliseert het koelmiddeleffect en verwijdert effectief spanen.

‘Hoge stabiliteit’

De boorkop, geleverd door Ceratizit in het diameterbereik van 20 tot 81 mm, wordt op de houder gepositioneerd door een op maat gemaakte centreerpen. Twee taps toelopende schroeven die in de koppelrichting werken, zorgen voor een nauwkeurige en stabiele verbinding. “Verstelbare hardmetalen geleidingen geven de modulaire boor stabiliteit bij het boren en tijdens het verlaten van het gat, waardoor doorbuiging wordt voorkomen.”

De boor heeft standaard ruimte voor twee wisselplaten. Bij diameters van 65 mm en hoger worden er vier indexeerbare wisselplaten toegepast. “De KUB Centron is ontworpen voor gebruik met WOEX-indexeerbare wisselplaten (bekend van de KUB Trigon) en is daarom universeel, krachtig en procesveilig.” De speciaal ontwikkelde substraten en coatings zorgen volgens de fabrikant voor een lange standtijd en een hoog rendement.

Centreerpunt in boor

Ander belangrijk kenmerk van de KUB Centron-gereedschappen is de centreerpunt in de boor. Deze is verkrijgbaar in volhardmetaal of HSS-versies met een TiAlN- of TiN-coating.

“De centreerpunt zorgt ervoor dat het gereedschap precies in de booras geleid wordt, wat zorgt voor dimensionale stabiliteit, rechtheid en maximale proceszekerheid, zelfs bij een maximale boordiepte van 9xD. De geoptimaliseerde concentriciteit van het complete systeem maakt een lange levensduur mogelijk van de boorpunt en wisselplaten”, aldus Ceratizit.

Bekijk de video:

(samenstellen Komet KUB Centron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven