'Geldzorgen personeel is ook een zorg voor de werkgever' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Geldzorgen personeel is ook een zorg voor de werkgever’

Geldzorgen zijn een veel voorkomende oorzaak van stress bij medewerkers en als gevolg daarvan van uitval uit het werkproces. Dat stelt Mevas. “De stijgende kosten van de laatste tijd zorgen voor toegenomen stress en maken dat werknemers mogelijk in de schulden terechtkomen. Mensen met geldzorgen zijn 20% minder productief en melden zich 7 dagen méér ziek dan anderen, blijkt uit onderzoek. Daarom zijn geldzorgen een zaak van zowel werknemer als werkgever.”

Financiële problemen leiden tot mentale en fysieke klachten. En wie niet lekker in zijn vel zit, heeft minder werkplezier en presteert minder, aldus Mevas.

Een medewerker met financiële problemen kost een werkgever naar schatting ongeveer 13.000 euro per jaar. Dat is een optelsom van verlaagde productiviteit, hoger ziekteverzuim en de administratieve kosten bij loonbeslag.

Gezond aan het werk houden

Nu het steeds lastiger is om geschikt personeel te vinden, is het belangrijk om bestaande medewerkers gezond aan het werk en aan boord te houden, geeft Mevas aan.

Koninklijke Metaalunie heeft een Verzuimnavigator voor het gezond aan het werk houden van werknemers. Deze Verzuimnavigator heeft onder meer mogelijkheden voor een budgetcoach.

Gezond, weerbaar bedrijf

Door te focussen op de gezondheid van personeel, is er aandacht voor de weerbaarheid van het bedrijf, aldus Mevas. Zo wordt bespaard op werving- en selectiekosten, maar heeft de organisatie ook zelf actief invloed op het verzuim van de medewerkers.

De Verzuimnavigator heeft de grootste verzameling informatie over ziekteverzuim en preventie in de metaalbranche. En mochten medewerkers toch uitvallen dan is daarvoor een verzuimverzekering af te sluiten, geeft Mevas aan. 

Mevas

Mevas (wat staat voor Metaalunie Verum Assurantiën) is in 1995 opgericht door Koninklijke Metaalunie en Verum. “Wij adviseren leden van Metaalunie over het voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven