Gelderblom levert Eshuis drie Okuma machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gelderblom levert Eshuis drie Okuma machines

De twee  bewerkingscentra voor de onbemande productie van kleine series. Links de machine met palletpool (foto: Gelderblom)

Gelderblom heeft aan Eshuis Metaal te Hardenberg twee horizontale bewerkingscentra van het type MB 5000 en een draaimachine van het type LB4000EXII geleverd. Deze Okuma machines worden ingezet voor onbemande productie van kleine series voor afnemers.

Het in mei van dit jaar geïnstalleerde bewerkingscentrum is voorzien van een palletpool met tien pallets. Het gereedschapmagazijn biedt plaats aan 218 items, waaronder tastersystemen voor het ‘in process’-meten en bepaling van werkstuknulpunten. Een breukdetectiesysteem voorkomt machinestilstand. Bij het beladen van de palletpool beoordeelt de procesbewakingssoftware of er voldoende gereedschap aanwezig is voor de verschillende producten en of dit aan de specificaties voldoet. De gereedschapwaarden worden vanuit het voorinstelapparaat via een netwerk in de machine ingelezen. De software beoordeelt van tevoren of de productie doorgang kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven