Gefertec arc405 made by Emag • Metaal Magazine
Nieuws

Gefertec arc405 made by Emag

Gefertec toont op de EMO onder meer de arc405 made by Emag. Op deze 5-assige machine wordt additive manufacturing via booglassen live gedemonstreerd. Het gaat om metalen werkstukken tot 0,06 m3 en een maximale massa van 200 kg.

De arc405 is het eerste resultaat van de joint venture tussen Gefertec en de Emag Group. Emag, dat vorig jaar een minderheidsbelang in Gefertec heeft genomen, zal in de toekomst verantwoordelijk zijn voor de massaproductie van de 3DMP-machines.

Wire arc

Het bedrijf werkt met het 3DMP-proces, waarbij wire arc welding wordt gebruikt met draad als bronmateriaal om metalen werkstukken additief op te bouwen. Het werkt, volgens Alexander Riemann van Gefertec, sneller dan poedertechnologie en is makkelijker te handlen.

Het bedrijf laat op de stand voorbeelden van onderdelen zien uit de aerospace, rail, gas en petroleum, toolmaking en mijnbouw.

Kortere levertijden

Door gebruik te maken van Emag als bouwer van de machines, kan Gefertec nieuwe marktvragen sneller beantwoorden en levertijden verkorten.

Emag demonstreert op de eigen stand in hal 17, C29 een brede range aan applicaties die componenten gebruiken die via 3DMP vervaardigd zijn. Ook wordt het bewerken van geprinte onderdelen laten zien.

Gefertec staat in hal 9, stand K03.

Lees ook:

Dossier EMO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven