Gecko Gripper van OnRobot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gecko Gripper van OnRobot

De RG2-FT (links) en de Gecko Gripper (foto: OnRobot).

OnRobot, fabrikant van end-of-arm tools voor robots en cobots, komt met 2 vernieuwende grippers: de RG2-FT en de Gecko Gripper. Deze zijn te zien op de Indumation.

De RG2-FT is een combinatie van de bekende elektrische RG2 grijper, die nu force / torque sensoren in zijn vingers heeft gekregen. Met deze ingebouwde 6-assige F / T en nabijheidssensoren binnen handbereik is de RG2-FT de eerste intelligente grijper op de markt die objecten ‘voelt’.  Hierdoor is een snellere implementatie van applicaties mogelijk en wordt een hogere productiviteit en productiekwaliteit gegarandeerd, stelt
system integrator en OnRobot-importeur Olmia Robotics.

De geïntegreerde nabijheidssensoren van de grijper zorgen voor detectie en centrering van het werkstuk. De grijper wordt geleverd met de benodigde, geïntegreerde software en beschikt over een nauwkeurige en eenvoudige dieptecompensatie. De RG2-FT is geschikt voor gebruik in onde randere collaboratieve en precisieapplicaties, assemblage, inspectie, sortering en invoegtoepassingen. 

Gecko Gripper

De IERA Award winnende Gecko Gripper maakt gebruik van door NASA ontwikkelde technologie. De technologie van deze grijper opent nieuwe mogelijkheden voor collaboratieve applicaties zoals de fabricage en verwerking van zonnepanelen, printplaten, metaal en glasplaten, stelt Olmia Robotics.

Met een draagkracht van 4,1 kg kan de Gecko Gripper eenvoudig poreuze, platte werkstukken optillen. De grijper hecht zich aan gladde oppervlakken van objecten door hetzelfde mechanisme als de echte gekko gebruikt, waardoor er geen behoefte is aan luchttoevoer. De ingebouwde nabijheidssensor maakt het mogelijk om werkstukken op afstand te detecteren.

De Gecko Gripper is compatibel met robotarmen van Fanuc, Kawasaki en Universal Robots, en de aangepaste interface-functies worden ondersteund in 21 talen.

De grijpers zijn te zien op de Indumation, van 6 t/m 8 februari in het Belgische Kortrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven