Gasparini introduceert X-Press Easy • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gasparini introduceert X-Press Easy

De X-Press Easy is een vereenvoudigde afkantpers voor dagelijkse buigwerkzaamheden (foto: Gasparini)

Vijf jaar na de introductie van de X-Press serie afkantpersen, introduceert de Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Gasparini, de X-Press Easy. Gasparini, dat de focus steeds meer richt op de ontwikkeling en bouw van scharen en afkantpersen, wil met de X-Press serie een grotere doelgroep bereiken.

De ontwikkeling van een instapmodel, afgeleid van de X-Press, lag daarom het meest voor de hand. Met de X-Press Easy brengt Gasparini een afkantpers op de markt met minder complexe features maar wel met inzet van dezelfde hoogwaardige componenten, zoals Bosch-Rexroth hydrauliek, Heidenhain lineaire encoders,  lineaire geleidingen van Bosch en borsteloze aandrijfcomponenten van Panasonic. Gasparini biedt daarmee een betrouwbare kwaliteitsmachine voor de dagelijkse buigwerkzaamheden. De X-Press Easy wordt door Metall uit Zandvoort in de Benelux verkocht.

Functies

Met het draadloos uitgevoerde voetpedaal en functies die met een afstandbediening instelbaar zijn, weet Gasparini de benodigde bekabeling rondom de machine sterk te reduceren en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Verder is de afkantpers uitgevoerd met een Delem DA-58 CNC-besturing; een eenvoudigere uitvoering van de DA66T, maar wel uitgevoerd met een touchscreen. Optioneel levert Gasparini voor de X-Press Easy ook software om de afkantpers offline te kunnen programmeren. Voor het zetten van afwijkende vormen, die niet tegen de achteraanslagen geplaatst kunnen worden, is de afkantpers voorzien van een laserlijn op de ondermatrijs. Verder is de pneumatische snelklemming van de gereedschappen vervangen door een klemsysteem waarvan de luchttoevoer in de bovenbalk is geïntegreerd. De tussenklemmen kunnen daardoor makkelijk, zonder slangaansluitingen, in iedere positie geplaatst worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven