Gamko investeert in Prima Power ponsbuiglijn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gamko investeert in Prima Power ponsbuiglijn

Overzicht van de installatie met links de geheel geïsoleerde ponsunit en rechts de buigunit; in het midden het bufferstation met aflegposities (foto: Prima Power)

De producent van horeca-koelmeubelen Gamko uit Etten-Leur heeft geïnvesteerd in een geautomatiseerde pons- en buiglijn. De lijn is geleverd door Prima Power en leent zich voor de (bijna) onbemande, flexibele productie van dunne plaatdelen in relatief kleine series. De vervanging van de bestaande pons- en buigmachines betekent een grote modernisering die Gamko in staat stelt concurrerend in Nederland te blijven produceren.

Gamko, sinds 2008 onderdeel van het Amerikaanse ITW, ontwikkelt, produceert en installeert al meer dan een halve eeuw professionele koelingen voor horeca-, catering- en recreatiebedrijven die over de gehele wereld aftrek vinden. In 2014 kreeg Gamko van de moederorganisatie groen licht om te investeren in modernisering van de productie, die tot dan toe gebaseerd was op stand-alone pons- en buigmachines. In samenwerking met de Fins-Italiaanse plaatbewerkingsspecialist Prima Power werd een oplossing ontworpen waarbij de verschillende bewerkingen in één installatie werden geïntegreerd.

Vanuit een hoogbouwmagazijn worden de standaardplaten naar de ponsunit gevoerd. Bewerkte platen gaan vanuit een bufferpositie ofwel  naar de buigunit ofwel naar twee stand-alone kantpersmachines buiten de installatie. Het geheel is een dunbemand plaatbewerkingssysteem geschikt voor nauwkeurig en snel ponsen en buigen van plaatdelen in kleine series (tot ca. 100 stuks).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven