Fraunhofer pakt uit tijdens EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fraunhofer pakt uit tijdens EMO

Tijdens een beurs als de EMO in Hannover is het altijd een genot om stands als die van Fraunhofer te bezoeken. In hal 13 op stand A54 laat dit Duitse instituut de toekomst van de metaalproductie-techniek zien: nieuwe meerlaagse PVD-coatings, nano-hardmetalen, verspaning van moeilijke materialen, dikke slijtvaste lagen op gereedschappen en actieve stabilisatie van metaalbewerkingsmachines.

De active stabilisatie van gereedschapswerktuigen is een ontwikkeling van Fraunhofer IWU. Hiermee wordt een verspaningsproces beschermd tegen externe stoot- en trillingsbelastingen. Met name bij precisiebewerkingen kunnen deze belastingen verstoringen veroorzaken die bijvoorbeeld als aftekeningen zijn terug te vinden in de oppervlakteruwheid. Werkplaatsen die liggen aan wegen met veel verkeer, zeker vrachtverkeer, ondervinden deze verstoringen bij precisiebewerkingen. Lees in de bijlage meer over de noviteiten van Fraunhofer tijdens de EMO Hannover 2013:

 

doc bestand  Fraunhofer EMO Hannover 2013

 

Aufstellelement actieve stabilisatie Fraunhofer IWU

Actieve stabilisatie bij een verspanende machine, volgens Fraunhofer IWU flexibel inzetbaar, eenvoudig te installeren en voor een lage prijs realiseerbaar (foto’s: Fraunhofer)

 

gereedschappen voor moeilijke verspaningen Fraunhofer EMO Hannover 2013

Volhardmetalen frezen, opgebouwd uit deeltjes met nanogrootte, voor het verspanen van moeilijk te bewerken materialen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven