FPT-Vimag en Nevat samen in smart industry • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FPT-Vimag en Nevat samen in smart industry

Nevat-voorzitter Corné van Opdorp (links) en Menko Eisma, vice-voorzitter FPT-Vimag.

FPT-Vimag en Nevat gaan strategisch samenwerken op het gebied van Smart Industry. De eerste concrete uitwerking hiervan is een Smart Industry Skillslab op het gebied van gerobotiseerd lassen.

De branchevereniging van productietechnologie en –automatisering en het netwerk van ambitieuze toeleveranciers zien ‘smart factory’ als de toekomst van de maakindustrie. “Slimme processen, nieuwe machines, digitalisering en opleiden van medewerkers zijn hiervan cruciale onderdelen.”

‘Stappen zetten’

De 2 brancheorganisaties stellen dat het MKB van de Maakindustrie nog veel stappen kan zetten op de roadmap naar de smart factory. Beide partijen gaan een strategische samenwerking aan waarbij een gezamenlijk programma wordt uitgewerkt om bedrijven naar een hoger smart-niveau te krijgen.

Dat maakten Menko Eisma, vice-voorzitter van FPT-Vimag, en Corné van Opdorp, voorzitter van Nevat, bekend tijdens de Avond van de Maakindustrie in Utrecht.

“Leden van FPT-Vimag hebben veel kennis van nieuwe productietechnieken en mogelijkheden voor automatisering en digitalisering”, zegt Ramon Dooijewaard, directeur FPT-Vimag. De Nevat technology roadmaps geven concrete richting aan de stappen naar de ‘smart factory’.

Skillslab gerobotiseerd lassen

Het Smart Industry Skillslab gerobotiseerd lassen bij de stichting Vakopleiding Metaal is de eerste concrete uitwerking van de samenwerking.

Doel van dit skillslab is om kennis over gerobotiseerd lassen te delen met bedrijven en opleidingen om deze nieuwe kennis om te zetten in nieuw lesmateriaal. FPT-Vimag sluit aan op dit skillslab en brengt kennis van haar leden in.

FPT-Vimag en Nevat starten in samenwerking met FME, Koninklijke Metaalunie, Stichting Vakopleiding Metaal, regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin en Stichting LAC, met een Skillslab gerobotiseerd lassen in Zuid-Nederland.

Stichting Vakopleiding Metaal in Etten-Leur, zal onder begeleiding van het LAC de praktijkgerichte opleiding gaan verzorgen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen hier nog bij aanhaken.

Meer informatie: NEVAT, info@nevat.nl .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven