Fotoreportage AMB in Stuttgart (D) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fotoreportage AMB in Stuttgart (D)

Exposanten op de AMB zetten digitalisering en machinetechniek centraal. Zaken als flexibiliteit, efficiëntie en productiviteit zijn de aanleiding van deze ontwikkeling

Metaal Magazine bezocht afgelopen dagen de vakbeurs AMB in Stuttgart (D) die deze maand, naast de IMTS in Chicago (VS), als het epicentrum voor metaalbewerkers in de verspanende industrie gezien kan worden. Met 1468 exposanten uit 33 landen is de AMB uitgegroeid tot een interessante en boeiende beurs in het hart van de Duitse machinebouw. Gedurende vijf dagen (de AMB is nog t/m zaterdag 17 september te bezoeken) worden er meer dan 90.000 bezoekers verwacht.

Digitalisering en machinetechniek zijn twee onderwerpen waar veel exposanten tijdens de AMB de focus op leggen. Naarmate machines en gereedschappen qua  doorontwikkeling steeds dichter bij de technisch haalbare grens geraken, wordt door machinebouwers nu meer de focus gelegd op het totaalproces. Dit zie je terug op de beurs waar veel bewerkingscentra zijn uitgevoerd met interne of externe automatiseringsoplossingen en waar veel dieper wordt ingegaan op de digitalisering en ‘vernetzung’ van het complete proces. Het op afstand inzien van alle machineparameters of zelfs het aanbrengen van wijzigingen in het CNC-programma via een tablet of smartphone behoren tot de mogelijkheden en onderstrepen de Industrie 4.0 gedachte. Aan die laatste mogelijkheid zitten volgens diverse exposanten nog wel wat haken en ogen. Wie drukt er bijvoorbeeld op de noodstop van de machine als er op afstand aan het programma wordt gesleuteld?

Bekijk hier een selectie foto’s geschoten op de AMB 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven