Forse uitbreiding Blokland Metaalbewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Forse uitbreiding Blokland Metaalbewerking

Blokland Metaalbewerking ontvangt deze maand als eerste in Nederland het TruLaser Center 7030, gevolgd door een Hedelius Acura 65EL voor de precisiebewerking van metalen werkstukken. Het bedrijf meldt dit jaar toch al fors te hebben uitgebreid. In januari is de Trumatic 7000 lasersnijmachine geïnstalleerd.

De Trumatic 7000 is één van de meest krachtige en capabele machines als het gaat om het ponsen, stansen of door middel van een laser uitsnijden van voorwerpen uit een metalen plaat. Met de 4 kW sterke laserbron kunnen werkstukken uit tot 6 mm dik aluminium of roestvrijstaal gesneden worden. Bij staal is dit zelfs 8 mm. Bijzonder is de volautomatische aanvoer van de platen, die 3 bij 1,5 meter kunnen zijn. Deze lasersnijmachine is inmiddels volledig inzetbaar.

Zelfstandig opereren

In mei heeft Blokland Metaalbewerking de primeur van het eerste TruLaser Center 7030 in Nederland. Ook dit is een lasersnijmachine, maar dan eentje die volledig zelfstandig kan opereren: van tekening tot aan uitgesorteerd product. Met een maximaal laservermogen van 6.000 W kan constructiestaal en RVS tot 12,7 mm dikte bewerkt worden. Voor aluminium, messing en koper geldt 6 mm. De 7030 wordt de tiende lasersnijmachine voor Blokland. Dit is inclusief de vier buislasersnijders.

Eveneens in mei wordt de Hedelius Acura 65EL geleverd. Met het vijf-assig bewerkingscentrum met automatische belading, een draai-zwenktafel en 255 verschillende gereedschappen kan een groot aantal precisiebewerkingen worden uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven