Fokker LG schaft vijfassige Heller aan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fokker LG schaft vijfassige Heller aan

De Heller FP10000 is voorzien van een nul-spil systeem waarmee een freesspil binnen drie uur te vervangen is (foto: Heller)

Fokker landing Gear uit Helmond, fabrikant van landingsgestellen voor helikopters en vliegtuigen heeft recent opdracht gegeven voor het leveren van een Heller FP10000. Dit vijfassige bewerkingscentrum kan gezien worden als de opvolger van de MCH-C modellen van Heller.

De landingsgestellen die door Fokker LG worden geleverd zijn vaak op maat gemaakte en unieke producten. Ze moeten voldoen aan strenge kwalificatie- en certificatienormen. Met name de vraag naar lichtgewichte componenten tegen een gunstige kostprijs vragen om geavanceerde productietechnologieën. Hier kan de Heller FP10000 aan bijdragen. De FP10000 is de nieuwste vijfasser van Heller uit Nürtingen (D) en is uitgevoerd met een palletwisselsysteem voor pallets van 1.000 mm x 1.000 mm. De machine beschikt over een universele zwenkkop met HSK 100 opname. De thermisch stabiele zwenkkop heeft een vermogen van 60 kW waarmee toerentallen tot 8000 min-1 te behalen zijn. De freeskop, met een C-as zwenkbereik van +15⁰ tot -195⁰, is standaard voorzien van waterkoeling met een spilgroei compensatie en het nul-spil systeem. Dit laatste betekent dat bij een eventuele crash de freesspil binnen een tijdsbestek van 3 uur te vervangen is. Dit zorgt voor een minimale machinestilstand. De levering van de Heller FP10000 staat gepland voor augustus 2014. In Nederland wordt Heller vertegenwoordigd door Oude Reimer uit Hilversum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven