Ga naar hoofdinhoud

FMI neemt JFPT/foodlife over

Patrick Jansen, directeur-eigenaar JFPT/foodlife (links) en René de Keijzer, CEO van FMI (rechts) (foto: JFPT/foodlife).

FMI uit Bergen op Zoom en JFPT uit Zwolle (bekend onder merknaam foodlife) gaan de krachten bundelen. Vanaf 1 januari 2018 wordt foodlife onderdeel van het FMI concern. Dit hebben René de Keijzer, CEO van FMI, en Patrick Jansen, directeur-eigenaar van JFPT, gezamenlijk bekendgemaakt.

De integratie met foodlife is voor FMI een bewuste, strategische zet waarbij de activiteiten van foodlife zullen worden gefuseerd met die van FMI Foodhandling uit Uden.

FMI

FMI is vooral bekend als producent van componenten, assemblages en systemen voor onder meer de hightech-, medische en industriële sectoren en de voedselverwerkingsindustrie. Begin 2017 nam het bedrijf de hightech-activiteiten van de Irmato groep over, waardoor FMI een krachtige positie heeft verworven als leverancier van gerobotiseerde productielijnen, onder andere voor de voedselverwerkingsindustrie.

Eind 2016 had FMI ook al 21 Groep overgenomen. Deze dochtermaatschappij is als aannemer en detacheerder actief in de leidingbouw en de constructie en montage van installaties voor de procesindustrie en de utiliteitsbouw. In totaal heeft FMI nu meer dan 400 medewerkers in dienst.

JFPT/foodlife

JFPT/foodlife is een internationaal opererend, Nederlands bedrijf dat machines ontwerpt en produceert voor de verwerking van verse groenten en fruit. Het bedrijf heeft 20 medewerkers en twee vestigingen, in Zwolle en Amsterdam.

Foodlife en FMI Foodhandling gaan onder de naam ‘foodlife, an FMI company’ verder. De foodlife-vestiging in Zwolle blijft bestaan als verkoopkantoor en onderhoudslocatie. Ook de R&D-afdeling in Schiphol-Rijk blijft gehandhaafd. De engineering en productie van machines zullen plaatsvinden op de FMI-locatie in Uden.

Synergie

“Foodlife is een prachtig bedrijf met een ijzersterke merknaam en de commerciële slagkracht waarmee we echt synergie kunnen behalen”, zegt René de Keijzer van FMI. “Bovendien sluiten de technologie, kennis en machines van foodlife naadloos aan bij wat we vanuit FMI Foodhandling bieden. Door de krachten te bundelen kunnen we de wereldwijde markt veel breder bedienen en gezamenlijk nieuwe machines en productielijnen ontwikkelen.”

Voor foodlife is dit eveneens een mooie kans gezien hun internationale aspiraties. “Met het FMI concern hebben wij een partij gevonden, die qua omvang en ondernemende aanpak, voor ons de paraplu is waaronder we onze groeiambities versneld kunnen waarmaken”, zegt Patrick Jansen van JFPT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven