Flexibel lassen met lasrobot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Flexibel lassen met lasrobot

Opstelling bij Provan (foto: Valk Welding).

Bedrijven willen lasrobots steeds vaker flexibel in kunnen zetten, om ook kleine aantallen efficiënt gerobotiseerd te kunnen lassen. Lasrobotintegrator Valk Welding laat daarom op de Metavak zien hoe met een compacte cel op een standaard H-frame, flexibel en snel te produceren is.

Met 2 opspanplaatsen biedt de lasrobotcel op een H-frame het voordeel dat de robot door kan lassen terwijl werkstukken gewisseld worden. Zo wordt een hoge output gegenereerd.

Valk Welding zet op haar systemen Panasonic-robots in die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld. Daarmee behoren ze volgens het bedrijf tot de snelste op de markt.

Digitalisering

Dankzij vergaande digitalisering is voor specifieke lasprocessen een groot aantal softwarematige modules beschikbaar die een grote bijdrage leveren aan de flexibiliteit en kwaliteit.

“Het beperken van wisseltijden, snel door kunnen starten na een eventuele aanvaring en zorgen dat de lasrobot altijd exact de lasnaad volgt, zijn aspecten die zorgen voor een hoge procesbetrouwbaarheid, hoge inschakelduur en flexibele inzet.”

Eigen lastoortsen

Valk Welding bouwt haar eigen lastoortsen die voorzien zijn van pneumatische afschakeling en de positie van de lasnaad kunnen vaststellen. Dit kan met de gascup of de door Valk Welding ontwikkelde draadzoek-methode (Quick-Touch).

De ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering gaan snel en bedrijven zitten met vragen, bijvoorbeeld in hoeverre de inzet van lasrobots voor hun situatie rendabel is. En wat is de capaciteit? Hoe kan het proces gemonitord worden? Hoe is de productie te optimaliseren en hoe zit het met de programmering? Valk Welding geeft graag antwoord op de specifieke situatie van elk bedrijf.

Metavak

Het bedrijf staat tijdens de Metavak (van 8-10 oktober in Gorinchem) op stand D134.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven