Feeler U600 bewerkingscentrum voor Hof Technology • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Feeler U600 bewerkingscentrum voor Hof Technology

De Feeler U600 (foto: Promas)

De Hoogeveense toeleverancier Hof Technology  heeft – als eerste in Nederland – een Feeler U600 bewerkingscentrum voor vijfassige simultane verspaning aangeschaft. De machine, die eind oktober in het nieuwe pand van Hof Technology wordt geïnstalleerd, is voorbereid voor automatisering: in een later stadium wordt een robot aangebouwd voor automatische toe- en afvoer van werkstukken zodat ook buiten de gewone werkuren geproduceerd kan worden. Voor de levering van de Feeler U600 tekent importeur Promas uit Maasbree.

 

Directeur-eigenaar Hendry Hof. “Voor ons was een belangrijk pluspunt de goede toegankelijkheid van de bewerkingsruimte: werkstukken kunnen bijvoorbeeld met de bovenloopkraan van opzij en van voren geladen worden. De robot wordt aan de zijkant geplaatst zodat deze geen sta-in-de-weg is bij handmatige bediening aan de voorkant. Verder spreekt ons de simultane bewerking aan en de ‘direct drive’ spil met 15.000 toeren en de temperatuurcompensatie. Daarom kunnen we deze machine breed inzetten voor precisiebewerking met geoptimaliseerde cyclustijden. Bij de aankoop speelde natuurlijk op de achtergrond het kostenplaatje mee.”

 

Hof Technology is een toeleverancier van draai- en freeswerk en levert uiteenlopende producten van staal, rvs, aluminium en kunststoffen. De investering in de Feeler U600 was nodig om zowel de cyclus- als de omsteltijden te verlagen. Door de voorgenomen automatisering kan ook de bezettingsgraad worden opgevoerd. De machine is voorzien van een Heidenhain iTNC 530 besturing en een gereedschapwisselaar met 40 posities. In alle assen zorgt een direct meetsysteem voor de vereiste precisie. Andere kenmerken zijn de koeling door de spil en de volledig gesloten afzuiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven