Fanuc robot in flexibele plug en play lascel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fanuc robot in flexibele plug en play lascel

De i-Weld Easy is een lascel die geautomatiseerd is met een robot van Fanuc (foto: Fanuc)

De Nederlandse bedrijven Irsa uit Brunssum en G+S uit Herkenbosch hebben een flexibele lascel ontwikkeld met een robot van Fanuc. De i-Weld Easy combineert de kennis van lassers met een vorm van automatisering.

De i-Weld Easy is een plug en play lascel die kant en klaar bij de klant geleverd wordt. De machine heeft een volledig gesloten omkasting en werkt op een analoge manier. De automatisering in de lascel neemt het repetitieve werk voor zijn rekening waarbij een constante kwaliteit gegarandeerd wordt. De kennis en ervaring van lassers blijft hier een belangrijke rol spelen voor het bepalen van de lasparameters, de bewegingen en andere aspecten van het lasproces. De functie van lasser wordt hiermee omgezet naar beheerder. Door de tijdswinst kan een beheerder meerdere lascellen bedienen voor een verhoogde productiviteit.

Programmeren

De lascel kan zowel voor grote als kleine reeksen ingezet worden. Op de wisseltafel van de machine wordt een mal geplaatst voor het inklemmen van de werkstukken. Deze is voorzien van een code zodat de cel bij een productwissel automatisch herkent welk robotprogramma gebruikt moet worden. Met de Roboguide software van Fanuc kan de lascel ook offline geprogrammeerd worden, zodat de voorbereiding van een nieuw werkstuk al kan starten terwijl de machine nog een vorige reeks aan het afwerken is.

De i-Weld Easy wordt voor het eerst aan het publiek getoond op Welding Week in Antwerpen, van 20 tot en met 22 oktober. De cel wordt in Nederland op de markt gebracht door Welding Company uit Lexmond.

De i-Weld Easy combineert de kennis van lassers met een vorm van automatisering (foto: Fanuc)
De i-Weld Easy combineert de kennis van lassers met een vorm van automatisering (foto: Fanuc)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven