Exact in Smart Connected Supplier Network • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Exact in Smart Connected Supplier Network

Exact treedt als service provider toe tot het Smart Connected Supplier Network (SCSN). Hierdoor kunnen klanten van Exact Online automatisch bestellingen uitwisselen met andere aangesloten partijen op het netwerk, ongeacht het ERP-systeem dat zij gebruiken. “Een dergelijke automatisering in de supply chain kan tot 8% meer omzet en 7% minder kosten leiden.”

Het Smart Connected Supplier Network (SCSN) faciliteert een gestandaardiseerde uitwisseling van digitale gegevens tussen partijen, in een veilige infrastructuur. “Door deze automatiseringstap hoeven bestellingen niet meer handmatig te worden ingevoerd. Dit bespaart bedrijven tijd bij het doen van de administratie. Zo verkort het netwerk levertijden, en voorkomt het bovendien fouten die bij handmatig mensenwerk kunnen ontstaan.”

De Delftse softwareleverancier is vanaf het begin al nauw betrokken bij het initiatief en treedt nu dus toe tot het SCSN. Bij het netwerk zijn honderden maakbedrijven en verscheidene service providers aangesloten.

Veilige omgeving

Het SCSN draait op de architectuur van de International Data Spaces Association (IDSA), waarbij de uitwisseling van berichten tussen klant en leverancier plaatsvindt op basis van veilige internetprotocollen. Hierbij worden berichten onderweg niet opgeslagen.

“Meer traditionele platformen”, aldus het SCSN, “werken vaak met koppelingen tussen partners die handmatig gemaakt moeten worden: een tijdrovende klus die met het SCSN verleden tijd is.”

Efficiëntieslag’

“De standaard van het SCSN zorgt voor een enorme efficiëntieslag in de markt”, vertelt Remco Kroes, product marketing manager bij Exact.

“Het biedt een soort adresboek en een infrastructuur die communicatie mogelijk maakt, in een format waar alle betrokken partijen mee kunnen werken. We zagen direct hoe dit netwerk onze klanten veel tijd en moeite kan besparen, en daarom zijn we er trots op ons al vroeg bij dit initiatief aan te sluiten.”

Eerste aansluitingen bij klanten

Als service provider is Exact bezig om de eerste klanten aan te sluiten op het SCSN. Na deze eerste gecontroleerde release biedt de softwareleverancier de dienst de komende kwartalen aan bij de andere gebruikers van Exact Online.

“Het netwerk maakt het mogelijk ook buiten je eigen muren verbindingen te vormen met andere partijen”, vertelt Pieter Hamans, commercial product manager bij Exact:

“Via internet kunnen organisaties de hele keten automatiseren en digitaliseren. Door samenwerking met onze klanten, maar ook met hun leveranciers, transporteurs en betrokken instanties te automatiseren, creëren we meerwaarde voor elke schakel in de keten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven