Ga naar hoofdinhoud

EuroMold onder vuur vanuit Zuid- en Noord-Duitsland

Een bewerkingscentrum van Matec zoals geëxposeerd op de AMB 2014 in Stuttgart (foto: Tim Wentink)

Pratend over de Metav 2016 zegt Wilfried Schäfer (‘Geschäftsführer’ van de VDW):  ‘’De markt is ontevreden met de manifestatie in Frankfurt’’. Hiermee doelt Schäfer op de EuroMold. Volgende week kunt u de EuroMold 2014 in Frankfurt bezoeken. Groei verwacht de Metav 2016 o.a. van het beursdeel ‘Moulding Area’. Schäfer gaf deze week maandag in Düsseldorf (D) een toelichting over de plannen voor de Metav 2016

Het is inderdaad zichtbaar dat het aantal metaalbewerkingsmachines voor gereedschapmakers op de EuroMold afneemt. Volgend jaar zien we als gevolg van het ongenoegen van exposanten dat Schäfer signaleerde in mei voor de eerste keer een Moulding Expo Stuttgart en zoals gezegd begin 2016 wordt het een deelmanifestatie van de Metav. De EuroMold wordt dus voor het gedeelte van de verspaningsmachines vanuit het zuiden én het noorden van Duitsland aangevallen.

De stand van Hermle tijdens de Metav 2014 in Düsseldorf (foto: Reinold Tomberg)
De stand van Hermle tijdens de Metav 2014 in Düsseldorf (foto: Reinold Tomberg)

Naast de Moulding Area krijgt de Metav 2016 vergelijkbare deelmanifestaties voor kwaliteit, additive manufacturing en medische toepassingen. Samen met de Messe Düsseldorf organiseert de VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinefabriken) van 23 – 27 februari de Metav 2016 in Düsseldorf (D).  De volgende AMB is 13 -17 september 2016 in Stuttgart (D). Uiteraard is er in 2015 ook een EuroMold: 24 – 27 november. De vraag is natuurlijk zoals een Duitse journalist verzuchtte: ”hoeveel moulding verdraagt een markt?”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven