EuroMold 2015 fors uitgedund • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EuroMold 2015 fors uitgedund

Mooi, gedetailleerd 3D-printwerk in kunststof, zoals geëxposeerd op de EuroMold 2015 (foto's: Reinold Tomberg)

We hebben weliswaar boeiende printwerkstukken gezien op de eerste EuroMold in Düsseldorf (D),  maar de beurs heeft helaas door verhuizing van Frankfurt naar Düsseldorf veel aantrekkingskracht verloren. Veel belangrijke exposanten hebben afgehaakt. De EuroMold 2015 is vandaag en morgen nog te bezoeken.

Nog tijdens de EuroMold 2014 in Frankfurt (D  is door de beursorganisatie Demat het besluit genomen om de beurs te verplaatsen naar Düsseldorf (D).  Het is deze week zichtbaar in Düsseldorf dat de ‘klassieke’ exposanten de verhuizing niet ondersteunen. Zowel leveranciers van metaalbewerkingsmachines als belangrijke machinebouwers voor 3D-printing, zeker voor metaalprintwerk, hebben afgehaakt. Het resultaat is nu gelet op het aantal exposanten, we bedoelen dus exposantie die een beurs dragen, uitermate pover.

Metaalprintwerk op de stand van Delcam op EuroMold 2015
Metaalprintwerk op de stand van Delcam op EuroMold 2015

Wat betekent dit nu voor de EuroMold? Het blijft een interessante beurs, kijk maar eens naar onze fotoreportage, maar door de verhuizing heeft de beurs zich vrijwillig gedegradeerd: de EuroMold heeft daarmee zijn leidende rol verloren. Het is nu een van de vele beurzen die in het teken staan van 3D-printen en de concurrentie is moordend. De volgende EuroMold is gepland van  6 – 9 december 2016 in Düsseldorf. Dus aan het eind van het volgend jaar: na een AMB, een EuroBlech en een K. De beursorganisatie zal in elk geval haar uiterste best moeten doen om de ‘verloren’ exposanten terug te halen. Anders verliest de EuroMold zijn aantrekkingskracht.

De printmachine CubePro Duo van 3DSystems op de EuroMold 2015
De printmachine CubePro Duo van 3DSystems op de EuroMold 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven