EuroBlech naar maart 2021 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EuroBlech naar maart 2021

EuroBlech 2018 (foto: Mack Brooks Exhibitions).

EuroBlech gaat dit jaar niet door. De 26e internationale vakbeurs voor plaatbewerkingstechnologie in Hannover, die oorspronkelijk van 27-30 oktober gepland stond, wordt nu gehouden van 9-12 maart 2021. Wel zal in oktober een virtueel evenement voor de wereldwijde plaatverwerkende industrie worden aangeboden.

De beslissing is genomen na uitgebreide gesprekken met alle exposanten en partners in de afgelopen weken en maanden.

Zij hebben hun voorkeur uitgesproken om de tweejaarlijkse beurs niet in oktober te houden, in het licht van de aanhoudende Covid-19-crisis.

Ook de onzekerheden rond reisbeperkingen, om het internationale karakter van het evenement te behouden, waren voor veel deelnemers een punt van zorg.

‘Uitdagende maanden geweest’

“De afgelopen maanden zijn uitdagend geweest, met name voor de plaatbewerkende industrie en de daaraan gerelateerde industriesectoren”, zegt Nicola Hamann, managing director van Mack Brooks Exhibitions.

“We hebben een daling van de bestellingen van kapitaalgoederen gezien en veel bedrijven vertellen ons over hun uitdagingen bij het omgaan met de gevolgen van de Covid-19-pandemie.”

“Hoewel we onlangs goedkeuring hebben gekregen van de autoriteiten voor ons veiligheidsconcept, om EuroBlech in oktober van dit jaar te houden, hebben we toch besloten om EuroBlech uit te stellen tot het voorjaar van 2021″, aldus Hamann.

‘Weg effenen voor herstel’

“Als onderdeel van een recente reeks onderzoeken in de industrie hebben de deelnemers aan EuroBlech aangegeven dat zij een netwerk moeten opzetten en zaken moeten doen om de weg te effenen voor het herstel van de industrie na de Covid-19-pandemie. “

De vakbeurs zal daarom in oktober een virtuele hub voor de wereldwijde plaatverwerkende industrie aanbieden. Deze vindt van 27 tot 30 oktober plaats.

Digital Innovation Summit

Deze Digital Innovation Summit biedt exposanten een platform om hun nieuwste machines en oplossingen te demonstreren en virtuele ontmoetingen te organiseren met internationale bezoekers.

Meer informatie over de Digital Innovation Summit met details over het Online Presentatietheater voor exposanten, video on demand mogelijkheden en matchmaking faciliteiten volgt binnenkort.

“Wij geloven dat het onze plicht is om de industrie door deze buitengewone tijden heen te helpen door dit jaar een marktplaats aan te bieden als platform voor innovaties en als startpunt voor het herstel van de industrie”, aldus Hamann.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven