Esab neemt Swift-Cut over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Esab neemt Swift-Cut over

Het Amerikaanse Esab heeft Swift-Cut, Engels fabrikant van licht-industriële CNC-plasma- en -waterstraalsnijmachines, overgenomen. Swift-Cut maakt het voor afnemers mogelijk om relatief eenvoudig geautomatiseerd metaalsnijden in eigen huis te halen. Esab brengt een wereldwijde schaal naar Swift-Cut, wat leidt tot nieuwe producten en groeiende markten.

“Swift-Cut vult Esab’s wereldwijde leidende portfolio in hoge precisie, hoge productiviteit, zware geautomatiseerde snijsystemen, plasma-beveling, CAD/CAM-software en cloud-connected snij-analyse-gereedschappen aan met op maat gemaakte machines en oplossingen voor fabrikanten in de licht-industriële sector.” Dat zegt John Boisvert, Esab VP, global cutting and aftermarket.

Voor grote en kleine fabrikanten

“Swift-Cut-oplossingen stellen grote en kleine fabrikanten in staat om de kracht van CNC-technologie te gebruiken om over te schakelen van handmatige naar geautomatiseerde snijwerkzaamheden, het snijden van metaal in eigen huis te halen en om hun diensten uit te breiden,” vervolgt Boisvert.

“Esab zal de verkoop en diensten van Swift-Cut een wereldwijde schaal geven met de uitgebreide wereldwijde supply chain, engineering en productiemogelijkheden,” zegt Phil Camp, managing director van Swift-Cut.

Spannende nieuwe producten

“We verwachten dat de synergieën van deze twee bedrijven zullen leiden tot spannende nieuwe producten en een versnelde uitbreiding in markten die voorheen nog niet door Swift-Cut werden bediend.”

Gemechaniseerde systemen van Swift-Cut leveren, aldus Esab, zeer nauwkeurige snijsnelheden in combinatie met een betaalbare investering, gebruiksgemak en service in de vorm van nazorg en ondersteuning.

De Engelse fabrikant biedt vier tafelformaten, die ideaal zijn voor kleinere ruimtes: 1250 x 1250 mm, 2500 x 1250 mm, 3000 x 1500 mm en 4000 x 2000 mm.

Gebruikersvriendelijke software

Swift-Cut Pro is de populairste CNC-plasmasnijmachine van het bedrijf. Met gebruiksvriendelijke software levert deze serie “hogesnelheid-precisiesnijden tegen een lage prijs, waardoor een oplossing wordt geboden voor betaalbaar in-house metaal snijden tot 25 mm”.

Vanwege de gebruikersvriendelijke software kan “iedereen met een basiskennis van computers” de diverse CNC-plasmasnij- en waterstraalsnijsystemen bedienen, stelt het bedrijf. Doordat relatief weinig training en insteltijd nodig, is de tafel vrijwel onmiddellijk operationeel.

De systemen zijn beschikbaar met Esab en alternatieve krachtbronnen voor multi-gas en lucht-plasmasnijden.

Swift-Cut Automation

Swift-Cut, opgericht in 2011, heeft zich vanaf het begin tot doel gesteld de wereldleider te zijn in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, betaalbare CNC-snijoplossingen.

Esab lassen en snijden

Esab, wereldleider in productietechnologie, biedt al meer dan 100 jaar complete workflow- oplossingen via het productportfolio van ruim 40 wereldmerken in lassen en snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven