Erba breidt met Amada snij- en zetcapaciteit uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Erba breidt met Amada snij- en zetcapaciteit uit

Erba Plaatbewerking heeft o.a. een Amada HFE 3i 100 tons/3 meter afkantpers geïnstalleerd (foto: Amada)

Toeleverancier Erba Plaatbewerking, met vestigingen in Veenendaal en Rotterdam, breidt met de investering in een extra kantpers en lasersnijmachines haar capaciteit verder uit. De uitbreiding is het gevolg van een gestegen vraag naar snelle levering van plaatuitslagen en halffabrikaten in roestvast staal en staal.

Directeur Erwin van Soest: “De huidige markt dwingt klanten nog steeds snel te leveren en zij moeten daarom hun snij- en zetwerk wel zo snel mogelijk in huis hebben. Dat vraagt om een hoge flexibiliteit, een grote voorraad aan plaatmateriaal in combinatie met de volautomatische restplaatverwerking en een productiesysteem dat orders snel en automatisch verwerkt.

 Amada

In haar vestiging in Veenendaal heeft Erba Plaatbewerking kort geleden een Amada HFE 3i 100 tons/3 meter afkantpers geïnstalleerd en zal in september opnieuw een Amada Alpha lasersnijmachine aan het automatische magazijnsysteem worden gekoppeld. Ook op de vestiging in Rotterdam wordt na de zomer de snijcapaciteit verder uitgebreid, waardoor er dan in totaal de beschikking over zes  asersnij-installaties is. Erwin van Soest: “Daar wordt de nieuwste Amada Ensis fiberlaser geïnstalleerd. Gekoppeld aan het magazijn, kunnen we daarmee 24 uur per dag plaatuitslagen en contour gesneden componenten in plaatdiktes van 1 mm tot 15 mm uit voorraad snijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven