‘Engineering-processen nu verder stroomlijnen’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Engineering-processen nu verder stroomlijnen’

Dassault Systèmes heeft drie 3DExperience Works-pakketten geïntroduceerd. Dat gebeurde tijdens 3DExprience World in het Amerikaanse Nashville. Met de nieuwe pakketten kunnen gebruikers van SolidWorks hun engineering-processen verder kunnen stroomlijnen, en tegelijkertijd kunnen besparen op kosten en engineeringtijd.

Het gaat om de pakketten Standard, Professional en Premium (foto). De nieuwe versies bieden standaard, professionele en premium applicaties waar gebruikers van de SolidWorks-desktopsoftware al jaren op vertrouwen, meldt Aandrijftechniek.

De koppeling met het digitale 3DExperience-platform biedt ze echter meerdere voordelen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten.

Zo profiteren ze van een verbeterde samenwerking, ingebed en eenvoudig te gebruiken gegevensbeheer, automatische software-updates en flexibele toegang tot de meest recente projectgegevens die op één plaats beschikbaar zijn.

‘Grip op digitale transformatie’

Dassault Systèmes biedt de nieuwe versies inclusief 3D Creator en 3D Sculptor. Dit zijn ‘next-gen’ ontwerpapplicaties die op elke plek en in elke browser draaien.

Ze stellen gebruikers in staat om uit tientallen andere krachtige 3DExperience Works-applicaties te kiezen en alleen die applicaties te gebruiken die ze nodig hebben voor hun taken.

Gebruikers kunnen alle diensten die het platform biedt verkennen en zo grip krijgen op de digitale transformatie van hun bedrijf.

Multidisciplinair samenwerken

3DExperience in Nashville vond vorige week voor het eerst plaats. Dit event is de opvolger voor het Solid Works World event.

Vorig jaar in Dallas introduceerde Dassault Systèmes al het nieuwe softwareportfolio 3DExperience Works, met applicaties voor SolidWorks-gebruikers en het mkb-segment. Dit nieuwe platform combineert ontwerp-, simulatie- en ERP-applicaties voor multidisciplinair samenwerken op het 3DExperience-platform.

Dit jaar, in Nashville, draaide het voornamelijk om de introductie van de 3DExperience Works-pakketten Standard, Professional en Premium. “Onze klanten willen meer doen dan alleen ontwerpen. Ze willen de producten die ze maken levensecht ervaren”, zegt Gian Paolo Bassi, bij Dassault Systèmes CEO van SolidWorks.

“Dat vereist een beter ontwerp, een betere simulatie, een beter beheer, een betere productie, en vooral een betere samenwerking binnen de gehele value chain.”

Dassault Systèmes vult deze behoeften in met 3DExperience Works Standard, Professional en Premium.

Verbinden in één proces

Gian Paolo Bassi: “Alles is connected en geïntegreerd, alle data in het proces zijn altijd up-to-date.”

Bassi: “Met deze nieuwe commerciële pakketten hebben SolidWorks-gebruikers toegang tot de krachtige desktoptoepassingen die ze kennen en waarop ze vertrouwen, maar met de toegevoegde waarde van het 3DExperience -platform.”

“Dit platform verbindt alles en iedereen die betrokken is bij het concept, het ontwerp, de simulatie, de productie, de verkoop en de serviceprocessen. Design, simulate, manufacture and manage.”

Alle data up-to-date

Er zijn apps voor specifieke taken, waarbij je alleen datgene gebruikt wat je nodig hebt. “Alles is connected en geïntegreerd,” vervolgt Bassi. “Alle data in het proces zijn altijd up-to-date. Het platform zelf is schaalbaar, net als een appstore. En iedereen spreekt dezelfde taal.”

Volgens hem blijft er daardoor tijd over om na te denken, te creëren en ‘getting things done’. “Ook voor het onderwijs en start-ups willen we vergelijkbare oplossingen gaan ontwikkelen.”

‘Human value’

In Nashville draaide het verder vooral om een betere wereld en hoe deze te creëren. “Human value is the business,” aldus Bernard Charlès, vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes.

“Dat is ons doel. Kijken naar innovaties op het gebied van gezondheid, milieu en een duurzame consumptie.”

Human value is the business,” aldus Bernard Charlès (foto’s: Paul Quaedvlieg).

“Veel innovators in de Medtech en life sciences creëren de toekomst”, vervolgt hij. “Voor ons is het heel belangrijk om die ‘workforce of the future’ te trainen. Dat kan nu met het 3DExperience Works, met daarin de technologie van SolidWorks en DelmiaWorks.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven