EMO: 5 thema’s wijzen de weg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EMO: 5 thema’s wijzen de weg

EMO Hannover (foto: Deutsche Messe).

Als er één EMO is die later mogelijk de geschiedenis ingaat als keerpunt in de maakindustrie, dan maakt EMO 2019 een grote kans. Digitalisering en Industrie 4.0 worden tastbaar. Vakblad Metaal Magazine pakt uit met een extra dik nummer over de komende EMO en geeft tips om uw tijd nuttig te besteden op het beursterrein dat 26 voetbalvelden beslaat.

“Industrie 4.0 manifesteert zich steeds meer in de productietechniek”, stelt VDW-directeur Wilfried Schäfer, directeur van de VDW, belangenbehartiger van de Duitse machinebouwers. EMO 2019 wil dan ook de hotspot voor de slimme fabriek zijn, met onder meer een themapaviljoen IoT in Production (in hal 9).

Maar waar gaat de productietechnologie naar toe? Het septembernummer van Metaal Magazine maakt het mogelijk om aan de hand van 5 thema’s zelf routes uit te stippelen voor de beurs die op 16 september in Hannover start.

Smart industry wordt tastbaar

Een van de thema’s is in ieder geval dat smart industrie tastbaar wordt. Zo wil de VDW van de EMO een showcaste maken voor umati. In hal 9, stand E24 is op de umati-stand te zien hoe 50 machines op de beurs gekoppeld zijn aan een centrale hub.

Verder laten fabrikanten diverse voorbeelden zien van onderling verbonden machines. “Een goede vraag aan elke machinebouwer is hoe open de besturing is en op welke manier software van derden kan communiceren met de CNC-machine”, aldus het vakblad.

Additive manufacturing

Een ander thema is additive manufacturing. Op de EMO krijgen bezoekers de kans om AM naast bestaande maaktechnieken te leggen. Behalve een speciale Additive Manufacturing Circle (in hal 9, stand H20) waar 9 exposanten de volledige procesketen in beeld brengen, zijn er nog ruim 60 andere AM-exposanten zijn.

Aangeraden wordt om niet alleen te letten op de bekende laserpoederbedmachines maar ook op alternatieve technieken, zoals 3D-printen met lasdraad. Het Duitse igus is een van de weinige exposanten die kunststof aanbiedt, als alternatief, bijvoorbeeld in de machinebouw.

Geïnspireerd en goed geïnformeerd

Verdere thema’s zijn het sterk groeiende aantal exposanten uit Azië, automatisering (met de opkomst van AGV’s), augmented reality & kunstmatige intelligentie, en de impact van e-mobility. Per thema krijgt de bezoeker tips waar wat te vinden is en waar je vooral op kunt letten om geïnspireerd en goed geïnformeerd weer naar huis te gaan.

Metaal Magazine nummer 5 geeft verder een overzicht van de Nederlandse exposanten en licht er een kort uit: Innogrind met de Innozl-technologie.

Bekijk de inhoud
Nog geen abonnee?

Neem ook een kijkje op:

Dossier EMO Hannover 2019
(met voortdurende updates)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven