Emco E45 en E65 met Heidenhain-besturing • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Emco E45 en E65 met Heidenhain-besturing

Emco biedt twee CNC-draaimachines nu ook met Heidenhain CNC Pilot 640-besturing aan. Het gaat om de Emcoturn E45 en E65. Dat maakt dat gebruikers die in hun productie al een Heidenhain-besturing toepassen, deze nu ook bij de E45- en E65-draaimachines kunnen krijgen.

De nieuwe Heidenhain CNC Pilot besturing completeert het besturingsaanbod bij Emco dat voor deze Emcoturn-machines al bestond uit de besturingen van Siemens en Fanuc.

Eenvoudige programmering

Voordeel van de nieuwe besturing met uitgebreide smart.Turn functionaliteit is de zeer eenvoudige programmering, voor de korte weg van idee naar product. Dat meldt De Ridder THO, de vertegenwoordiging van Emco in Nederland.

Snelle productiestart

Basis van de smart.Turn functionaliteit is Heidenhain DIN Plus waarin de programma’s gegenereerd worden. De besturing biedt de gebruiker alle mogelijke ondersteuning om snel tot een productiestart te komen, ongeacht of het om een zeer eenvoudig of juist een heel complex product gaat dat geprogrammeerd dient te worden, aldus De Ridder THO.

E45 en E65

Met de modellen E45 en E65 levert Emco CNC-draaimachines die naar wens leverbaar zijn met aangedreven gereedschappen en eventueel een stijve Y-as welke onder 90 graden gebouwd is. Daarnaast is er de keuze voor een automatische losse kop of een volwaardige overnamespil. De Emco E65 is er tevens in een bigbore variant met een doorlaat van 95 mm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven