Ga naar hoofdinhoud

Emag en Tezmaksan samen in automatisering CNC-productie

Emag VSC400 DUO en Tezmakan automatisering.

De Emag Group en Tezmaksan Robot Technologies bundelen hun krachten verder. De Duitse fabrikant van bewerkingsmachines en Turkse specialist in CNC-automatisering willen met de nieuwe samenwerking een belangrijke verandering teweegbrengen in automatiseringsoplossingen binnen de CNC-productie in Europa.

De eerste joint venture tussen Tezmaksan en Emag (waarvoor nog twee projecten in de pijplijn zitten) is in mei 2023 afgerond. Dit omvatte onder meer de implementatie van tien geavanceerde productielijnen in de KamLitKZ-fabriek, een industrieel in Kazachstan.

Hier worden remsystemen geproduceerd voor bedrijfsvoertuigen in de automobielsector. Het belangrijkste doel van dit project was de productielijnen te optimaliseren, de capaciteit drastisch te verhogen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Gestroomlijnde handling

Bij deze automatiseringsoplossing wordt gewerkt met de Emag VSC400 DUO en de Klingelnberg C50 machines. Centraal in het systeem staan tien industriële robots, waaronder negen met elk een draagvermogen van 150 kg en één met een draagvermogen van 280 kg.

De robots zorgen voor de gestroomlijnde handling van werkstukken, die aanvankelijk in manden werden opgeslagen, en plaatsen ze nauwgezet in de juiste opspanningen.

Na het bewerkingsproces worden de onderdelen grondig gereinigd en als afgewerkte producten terug in de manden geplaatst.

Kwaliteitscontrole

In dit geautomatiseerde productieproces is kwaliteitscontrole van het grootste belang. Afgewerkte onderdelen worden systematisch naar het SPC-station (statistical process control) getransporteerd met vooraf bepaalde intervallen, zoals die zijn ingesteld via een gebruikersvriendelijke interface.

In de laatste fase worden de producten gemarkeerd met QR-codes en zorgvuldig in de aangewezen voorraadruimte voor eindproducten geplaatst.

Langetermijnovereenkomst

Deze samenwerking stelt Tezmaksan in staat “om de innovatieve mogelijkheden van onze systemen te laten zien en efficiëntie- en productiviteitsverbeteringen te stimuleren in de Europese sector voor bewerkingsmachines”, zegt Hakan Aydogdu, general manager Tezmaksan.

Het eerdere succes heeft geleid tot een langetermijnovereenkomst. De twee projecten die nog volgen zijn het Emag-project in Mexico en het nieuwe Emag/CubeBOX-project.

“Door onze revolutionaire robotische automatiseringsoplossing CubeBOX naar een breder publiek te brengen, kunnen fabrikanten hun productiviteit verhogen, stilstandtijd verminderen en concurrerend blijven in het steeds veranderende landschap van CNC-automatisering”, aldus Aydogdu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven