Elektrische afkantpers van Darley • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Elektrische afkantpers van Darley

Tijdens de EuroBlech 2010 presenteerde Darley haar eerste volledig elektrisch aangedreven afkantpers, de EEP. Deze primeur beschikt over AC-servomotoren in combinatie met een katrol-aandrijving, gebaseerd op de Safan-technologie.

Omdat het patent van de Safan elektrische aandrijving is verlopen, is het ook voor Darley uit Eijsden mogelijk om elektrische aangedreven afkantpersen te gaan maken. De EEP beschikt over twee servomotoren die via een katrolprincipe, de afkantpers aandrijven. Ook de achteraanslag beschikt over servomotoraandrijving. Alleen het snelwisselsysteem voor het persgereedschap is pneumatisch aangedreven.

 

Dankzij de servomotoren zijn hoge versnellingen mogelijk en dus ook een hoge productiviteit. Door het lage nominale vermogen van 2 x 3,4 kW, is de machine zuiniger met energie dan een vergelijkbare hydraulische kantbank. De machine is beveiligd met het nieuwe lichtstraal beveiligingssysteem Lazersafe blocklaser.

 

Darley EEP op EuroBlech 2010

De EEP kantpers was dé verrassing van Darley op de EuroBlech (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech 2010, zie onze fotoreportage)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven