Electra FL nieuwe fiberlaser LVD • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Electra FL nieuwe fiberlaser LVD

Op de EuroBlech 2012, die eind oktober plaatsvond in Hannover toonde LVD Company voor het eerst de Electra FL. Deze fiberlaser is een compleet nieuw ontwerp en is zo ontwikkeld, dat alle voordelen van de fiberlasertechnologie ten volle benut kunnen worden.

De Electra FL van LVD Company wordt aangedreven door een energie-efficiënte fiberlaserbron die zorgt voor een snelle en nauwkeurige verwerking van dunne platen in materialen zoals zacht staal, roestvrij staal en aluminium. Ook metalen zoals koper en messing kunnen efficiënt verwerkt worden. Het materiaal absorbeert de laserstraal met 1 micrometer golflengte beter, waardoor de verwerkingssnelheid bij dunne plaat tot 50 procent hoger ligt in vergelijking met een CO2-laserbron.

 

LVD width =

De Electra FL van LVD kon op veel belangstelling rekenen tijdens de EuroBlech 2012 (foto’s: Paul Quaedvlieg)


De Electra FL wordt gekenmerkt door een licht maar uiterst stevig straaloverdrachtsysteem voor een dynamische verwerking. Verder heeft de nieuwe fiberlaser geïntegreerde automatische wisseltafels, waarbij de ene tafel wordt geladen terwijl op de andere tafel materialen worden gesneden. Een tafelwissel duurt 30 seconden. Dankzij Touch-L, de nieuwste LVD bedienings- en gebruikersinterface met touchscreen, is de Electra FL makkelijk te bedienen.

 

LVD width =

Touch-L maakt gebruik van een 19 inch-touchscreen en een grafische gebruikersinterface om de gebruiker te begeleiden bij alle nodige interacties tussen mens en machine. Touch-L beschikt ook over een programmeer- en nestingfunctie om werkstukken rechtstreeks in de sturing te importeren, snijtechnologie toe te wijzen en nestings direct op de sturing te genereren.

 

De Electra FL benut de nieuwste mogelijkheden van de fiberlasertechnologie en heeft een rendement van 30%. De onderhoudsvrije laserresonator maakt gebruik van een volledig op glas gebaseerde transmissietechnologie voor een overdracht van de laserstraal naar de snijlens, zodat er geen snijverlies is door optische vervuiling. Zie ook de video hieronder:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven