Nieuws
Met de twee armen kan YuMi in samenwerking met de mens, kleine onderdelen monteren

Op 24 september van 12.30 u tot 13.30 u organiseert Eisma Industrialmedia zijn eerste Industriewebinar. Dit eerste interactieve on-line seminar van de uitgever van onder meer Aandrijftechniek, Metaal Magazine en Logistiek Totaal zal ingaan op de mogelijkheden, de stand der techniek en de vooruitzichten voor de toekomst van met de mens samenwerkende robots (co-robots, cobots, human interactive robots) in industriële omgevingen.

Een webinar biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om in een tijdsbestek van een uur geïnformeerd te worden over uiteenlopende onderwerpen/thema’s in de techniek. Een webinar is gemakkelijk te volgen. Het enige dat de kijker nodig heeft is een computer of tablet met internetverbinding. Behalve dat hij of zij de spreker live kan horen, ziet hij/zij ook PowerPoint slides van de presentatie. Tijdens de live uitzending heeft de kijker de gelegenheid om vragen te stellen, kan hij meedoen aan polls en informatie aanvragen. Het webinar is ook achteraf te volgen, zij het dat er dan geen mogelijkheid tot het stellen van vragen meer is.

Dit gratis te volgen eerste webinar van Eisma Industrialmedia is een samenwerkingsverband van de uitgaven Aandrijftechniek, Metaal Magazine en Logistiek Totaal met de robotfabrikanten Yaskawa (Son en Breugel) en ABB Robotics (Zaventem, België) en vision specialist Phaer (Gentbrugge, België). Presentator is ing. Ad Spijkers, hoofdredacteur van Aandrijftechniek en Products4Engineers.nl.

Tijdens het webinar zal Eddie Mennen, directeur van Yaskawa Nederland, ingaan op het waarom van een nauwe samenwerking van mens en robots. Hij plaatst co-robots in het kader van link met Industry 4.0 en Smart Industry en bespreekt de initiatieven in de Benelux om de rol en concurrentiepositie van de lage landen. Tot slot zal hij ingaan op de economische en sociale aspecten van co-robots, met name acceptatie bij directie en werkvloer.

Koenraad Van De Veere, zaakvoerder van Phaer, gaat in op de rol die sensorica en vision spelen in automatisering met (co-)robots. Hij bespreekt de stand der techniek en trends in vision, de rol van de system integrator voor vision (en voor robotica) en van de system integrator voor een totale project.

Martin van der Have, sales en marketing manager van ABB Robotics Benelux, vertelt over alle veiligheidsaspecten die samenhangen met een robot en zijn applicatie. Aan de orde komen verder verantwoordelijkheden bij projecten (CE-keur of 2B-verklaring), technische ontwikkelingen en communicatie met andere systemen.

Het webinar ‘De robot naast de mens’ is, na registratie, gratis te bekijken. Kijkers kunnen zich aanmelden op https://www.onlineseminar.nl/industriewebinar/. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ad Spijkers, Imke Hammerman of Ellen Holler van Eisma Industrialmedia of kijken op http://www.industriewebinar.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven