Ga naar hoofdinhoud

Eerste genomineerden OOM Awards 2021

De eerste genomineerden voor de OOM Awards 2021 zijn bekend. Het gaat om drie bedrijven in de regio Zuid-Holland: Arco metaal in Boskoop, Logiqs in Maasdijk en HTC parking & security in Waddinxveen. De OOM Awards zijn de onderscheidingen voor de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland.

Arco metaal: ‘Toekomst van onze bedrijven’

“In deze sector kunnen we niet zonder opleiden”, zegt Arco Molenaar, eigenaar en één van de twee praktijkopleiders van Arco metaal. “De jonge jongens en meiden zijn letterlijk de toekomst van onze bedrijven.”

“Daarnaast is vakmanschap een must in de metaal, het is de basis van het vak”, aldus Molenaar. “Daarom volgt iedereen hier minimaal één opleiding of cursus per jaar en hebben we ook altijd enkele bbl’ers in opleiding. Met de nominatie voor de OOM Award zijn we dus ook heel blij. Het is een waardering voor waar we al jaren mee bezig zijn.”

Bekijk de video van genomineerde Arco metaal 

Logiqs: ‘Blijven ontwikkelen’

Het Westlandse Logiqs maakt systemen voor vertical farming en magazijnautomatisering. Goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar, zegt HR Business Partner Ömer Koç van Logiqs.

“Daarom kan iedereen hier cursussen of opleidingen volgen en besteden we ook veel aandacht aan het begeleiden van stagiairs.

“Als we voorop willen blijven lopen, is het superbelangrijk dat iedereen zich hier blijft ontwikkelen”, vertelt Koç.

“En onze medewerkers willen ook opgeleid worden. Zo kun je steeds weer nieuwe stappen maken.”

Bekijk de video van genomineerde Logiqs

HTC: ‘Altijd bezig met innovaties’

“Opleiden is enorm belangrijk voor een bedrijf als het onze”, zegt Yvonne van der Kleij, HR-adviseur van HTC parking & security.

(foto’s: Olivier Huisman)

“Wij zijn hier altijd bezig met innovaties. Dat lukt niet zonder goed opgeleide mensen die daarin meegaan. Daarom hechten we heel veel belang aan opleiden. Op alle niveaus en voor jong en oud.”

“We hebben onlangs zelfs onze eigen HTC Academy gelanceerd”, vertelt Van der Kleij. “Daar zijn we best trots op.”

Bekijk de video van genomineerde HTC parking & security.

Vakjury gaat langs

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden.

Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. De eerste uitreiking (Zuid-Holland) is op 24 september.

De nominaties voor de overige regio’s volgen later dit jaar.

OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Het gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan te tillen.

Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op l.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven