Edumar eerste maakbedrijf met MVO Goud • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Edumar eerste maakbedrijf met MVO Goud

Gerard van der Werf (tweede van rechts) reikt namens MVO Nederland het certificaat uit aan directeur Casper Tielen van Edumar. Uiterst links en rechts respectievelijk Eduard Wijlaars en Marius Wijlaars, eveneens van de directie van Edumar.

Edumar uit Someren heeft het MVO Keurmerk Goud behaald. Het is daarmee het tweede bedrijf in Nederland en het eerste maakbedrijf in Nederland dat dit hoogste Keurmerk heeft ontvangen. De landelijke keurcommissie MVO Nederland heeft het certificaat uitgereikt.

In een MVO certificering worden bedrijven gecontroleerd op de drie P’s. Het gaat om: People: hoe goed is het bedrijf voor de mensen op de werkvloer en erbuiten; Planet: Hoe verhoudt het bedrijf zich ten opzichte van het milieu en de omgeving; en Profit: welke goede doelen streeft het bedrijf na en steunt het bedrijf voor een betere wereld.

‘In veilige, innovatieve omgeving’

Na toetsing stelde de auditor: “Edumar gelooft in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil samen met haar werknemers in een veilige en innovatieve omgeving ondernemen en samenwerken met opdrachtgevers, overheden en andere belanghebbenden.”

De auditor geeft aan dat de pijlers People, Planet en Profit de basis vormen voor elke beslissing die wordt genomen.

“Door te benoemen aan welke sociale ontwikkelingsdoelen (SDG’s) het wil bijdragen, hiervoor doelstellingen te bepalen en te managen via een PDCA cyclus kan het bedrijf aantonen dat het een bijdrage levert aan een betere leef- en werkomgeving voor nu en de volgende generaties.”

‘Aantoonbaar positief’

“Stakeholders zijn aantoonbaar positief over de wijze van opereren van het bedrijf, dat telkens streeft naar verdere verbetering en vernieuwing als duurzame onderneming. Het MVO-Keurmerkcertificaat niveau goud is hiervoor de erkenning.”

Het bedrijf had begin vorig jaar al het Zilver-certificaat gehaald en heeft daarna direct doorgepakt om voor goud op te gaan.

Edumar stelt trots te zijn op de medewerkers bij het behalen van het certificaat. “Zonder hen zouden wij niet dit resultaat hebben behaald.”

Lees ook:

Aangenaam klimaat voor personeel en machines (vakblad Metaal Magazine, nummer 6, 2020) (premium)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven