Ga naar hoofdinhoud

Dymato brengt Hanwha tijdens Demoweek

Dymato heeft haar leveringsprogramma sinds kort uitgebreid met langdraaimachines van Hanwha. De machines van deze Zuid-Koreaanse machinebouwer onderscheiden zich volgens Dymato door hun interessante prijskwaliteit- verhouding.

Als primeur zal tijdens de Demoweek Ede – Veenendaal door Dymato de XD32H (zie video) worden gedemonstreerd, voor draaidiameters tot 32 mm. De XD32H beschikt net als de andere zes types binnen deze machinereeks, die samen een diameterreeks bestrijken van 12 mm tot 38 mm, over krachtige built-in motoren op zowel de hoofd- als de subspindel (hoofdspindel 5,5/7,5 kW, subspindel 2,2/5,5 kW). Het maximale toerental op de hoofdspil bedraagt 8.000 toeren/min, op de subspil 7.000 toeren/min. De maximale lengteslag (de Z-as) bedraagt voor beide spindels 320 mm. De hoofdspindel beschikt ook nog over een extra Y-as van 410 mm.

 

 

Vijf sledes

De machine telt vijf gereedschapsledes, met in totaal twintig al dan niet aangedreven gereedschappen.  Dat maakt het mogelijk om in een enkele bewerkingscyclus een grote diversiteit aan axiale en radiale bewerkingen uit te voeren. Door de ruime opzet van de gereedschappen kunnen deze snel en eenvoudig worden omgewisseld en ingesteld. Het maakt korte netto bewerkingstijden mogelijk en maakt de machines bij uitstek geschikt voor zowel grote als kleine series. 

 

Relatief onbekend

In Nederland is Hanwha nog een relatief onbekende naam op draaigebied, maar wereldwijd heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd en beschikt het over een mondiaal netwerk van productie- en verkoopvestigingen. Het moederbedrijf Hanwha Corp., met een totale  jaaromzet rond 20 miljard euro, is actief binnen diverse industriële sectoren (waaronder zonne-energie). Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Eschborn (D).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven