Duurzame voorbehandeling Henkel en Audi • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Duurzame voorbehandeling Henkel en Audi

Het gepatenteerde Bonderite 2-stappenproces van Henkel bij Audi (foto's: Henkel)

Henkel heeft samen met autofabrikant Audi een duurzaam voorbehandelingsproces van metalen auto-bodies ontwikkeld. Het gepatenteerde Bonderite 2-stappenproces zorgt voor een oppervlaktebehandeling van multi-metalen delen waarbij het aluminiumgehalte kan worden opgevoerd tot 100 procent.

Bij conventionele behandelingen van de bodies, met zinkfosfaat, neemt de hoeveelheid afvalstoffen toe naarmate het aluminiumgehalte van de multi-metalen delen stijgt. Het is zeer kostbaar om deze waste uit het voorbehandelingsbad en van de behandelde oppervlakken te verwijderen.

Minder chemicaliën nodig

De nieuwe grondstofefficiënte methode behandelt de staal- en aluminium body-componenten in twee stappen. Op deze manier is het mogelijk om meer aluminium te gebruiken, maar kan tevens het energiegebruik en het gebruik van chemicaliën omlaag. Dit zorgt voor minder service- en investeringskosten, downtime en afvalverwerkingkosten. De corrosieprestaties blijven goed. Audi heeft deze methode geïntegreerd in de processen.

Het 2-stappenproces is volgens Henkel nu de wereldwijde standaard voor de voorbehandeling van auto-bodies met een hoog aluminiumgehalte, die wordt toegepast door diverse autofabrikanten over de hele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven