Nieuws

Drillmasters heeft nieuw ERP

Drillmasters heeft een nieuw ERP-systeem van Thinkwise in gebruik genomen (foto: Thinkwise).

Drillmasters heeft een nieuw ERP-systeem dat is gerealiseerd door ThinkwiseDe specialist in het produceren en herslijpen van boren, frezen en speciale verspanende gereedschappen koos voor een low-code ontwikkelde ERP-oplossing om klanten beter te bedienen en noemde het Drillmasters IMS.

Met Drillmasters IMS wordt het gehele proces vastgelegd, van het ophalen van botte boren tot en met het weer afleveren van de herslepen boren. Zodoende werkt het bedrijf efficiënter en accurater en kan het een betere service aan zijn klanten bieden.

Vervangen Excel

Drillmasters haalt met een eigen transportdienst wekelijks gebruikte boren op bij klanten, die vervolgens gesorteerd, geslepen, verpakt, en weer uitgeleverd worden. Verder bestelt het bedrijf materiaal voor nieuw te maken boren.

Het bedrijf zocht meer structuur in zijn bedrijfproces, met een nieuwe ERP-oplossing als vervanging voor het zelf ontwikkelde Excel-systeem. Een belangrijk onderdeel van het proces is het sorteren en tellen van de boren. Tot voor kort was dit een ingewikkeld en inefficiënt proces, waarbij een gebruiksonvriendelijke Excel-applicatie werd gebruikt.

Leon Moonen, managing director van Drillmasters: “Medewerkers waren veel tijd kwijt aan het overtypen van lijstjes met de handmatig gesorteerde boren naar het boekhoudsysteem van AFAS Online, zodat de facturen verstuurd konden worden.”

Thinkwise Testdrive

Drillmasters nam Thinkwise in de hand nadat men door de Testdrive overtuigd was geraakt van de mogelijkheden van het low-code platform. De leverancier van low-code modelgedreven software had voor een goed beeld van het systeem een demo gemaakt.

Thinkwise slaagde er vervolgens met de expertise van zijn consultants in om het bestaande Excel-systeem binnen een paar maanden tijd te moderniseren met het Thinkwise-platform.

Ondersteunt kernprocessen

De modernisering met het Thinkwise-platform heeft geresulteerd in een nieuwe ERP-oplossing. Deze ondersteunt alle kernprocessen in de bedrijfsvoering. Zo worden artikelgegevens inclusief tekeningen vastgelegd, verkoopcalculaties gedaan, verkoop-en productieorders gemaakt en materialen ingekocht. De informatie die daaruit voortkomt wordt gebruikt om de voorraad te beheren en uiteindelijk te factureren. De factuur wordt automatisch doorgestuurd naar AFAS Online voor de financiële boekhouding.

De informatie die bij het sorteren en tellen van boren en frezen wordt verzameld is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces en vormt de basis voor de uiteindelijke facturatie naar de klant. De tellingen worden bovendien direct ingevoerd en verwerkt op een tablet via een ondersteunende Thinkwise-app. De tablet app is zo procesmatig opgebouwd dat het personeel een telling met een minimaal aantal handelingen bij een verkoop/productieorder kan registreren.

Verbeterde klanttevredenheid

Na een snelle en probleemloze implementatie van de nieuwe ERP-oplossing en de tablet app, die onderdeel van het systeem is, stelt Drillmasters een aanzienlijke efficiëntieslag gemaakt te hebben. Zo wordt niet alleen tijd bespaard, maar zorgt het bovendien voor meer accuraatheid.

Moonen: “Doordat we beter inzicht hebben in het hele proces en iedereen met dezelfde statussen werkt, weten we beter hoeveel boren we op welk moment afleveren en wat er bijgeslepen moet worden. Hierdoor zijn onze leveringen completer en betrouwbaarder. Er blijft minder vaak een incomplete levering liggen. Hierdoor zijn onze klanten blijer en dat is een grote winst. Een bijkomend voordeel is dat we nu ook helemaal papierloos werken.”

Drillmasters

Drillmasters uit Maastricht, onderdeel van de Regout Group, is een full servicepartner op het gebied van boren en frezen . Het bedrijf biedt kennis, kwaliteit en service aan opdrachtgevers uit de onder meer de vliegtuigindustrie, machinebouw en automotive. De belangrijkste klanten zijn vliegtuigbouwers als Airbus en Fokker.

Thinkwise

Thinkwise, opgericht in 2002 met vestigingen in Apeldoorn, Rotterdam en Eindhoven, is leverancier van een eigen low-code ERP-softwareplatform. “Hiermee wordt eenvoudig en snel bedrijfssoftware gerealiseerd die nooit meer veroudert”, stelt het bedrijf. “Deze flexibel aanpasbare software is altijd direct beschikbaar voor Windows, web en mobiele toepassingen en draait gegarandeerd op toekomstige technologieën.”

Licentie

Naast het realiseren van bedrijfssoftware verkoopt Thinkwise zijn platform ook in licentievorm aan softwareleveranciers die hiermee eigen softwareoplossingen voor hun klanten realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven