Drie-assige Spinner met bijzondere afdekking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Drie-assige Spinner met bijzondere afdekking

Het drie-assige kruisslede-bewerkingscentrum VC1150 van Spinner zoals gepresenteerd tijdens de EMO Milano 2015 (foto: Tim Wentink)

Het eerste wat opvalt bij het nieuwe, drie-assige kruisslede-bewerkingscentrum VC1150 van Spinner zijn de roestvast stalen afdekkingen van de machinegeleidingen. Spinner heeft afscheid genomen van een ‘vouw’-constructie en werkt nu met een vaste afdekking. De machine is deze week tijdens de EMO Milano 2015 geïntroduceerd.

Het resultaat is opvallend: niet alleen oogt de machine heel strak, maar bovendien kan de tafel van de machine opvallend ver naar voren richting operator. Er is geen ruimte meer nodig voor het opvouwen van een afdekking. Dit maakt de machine uiteraard compact. Ook deze drie-asser is volledig ingekapseld. De machine is volgens Spinner helemaal ‘Made in Germany’, maar toch redelijk scherp geprijsd: een vanaf-prijs van 125.000 euro.

De stalen afdekking aan de voorzijde van de machine (foto: Reinold Tomberg)
De stalen afdekking aan de voorzijde van de machine (foto: Reinold Tomberg)

Fanuc, Heidenhain of Siemens

Opvallend bij dit bewerkingscentrum is het ergonomisch bedieningspaneel (als bij de vernieuwde vijfassers), de machine heeft een stijf gietijzeren frame en de spanenafvoer heeft veel aandacht gekregen (twee extra spanentransporteurs in dwarsrichting en een langere transporteur in aan de voorzijde). Een gebruiker kan kiezen uit een magazijn voor 32 of 60 gereedschappen. Als CNC’s worden Fanuc, Heidenhain of Siemens aangeboden. Voor de spilopname is keuze uit SK40 of SK50 en een aantal spil-uitvoeringen. O.a een riem-aagedreven hoogkoppelspil met 650 Nm in S6-bedrijf of motorspil met 24.000 toeren per minuut. Naast de VC1150 komt ook een grotere uitvoering: de VC1650. Limas uit Neer is sinds 2012 actief als importeur voor Spinner.

Opbouw van de nieuwe drie-asser in de fabriek van Spinner in Sauerlach (D) (foto: Reinold Tomberg)
Opbouw van de nieuwe drie-asser in de fabriek van Spinner in Sauerlach (D) (foto: Reinold Tomberg)

Bekijk hieronder een video van de montage in de machinefabriek van Spinner:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven