Draaien met diamant en CBN • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Draaien met diamant en CBN

PCD-spaanbreektool ‘IC-plus’ voor procesveilig draaien van aluminium.

Lach Diamant introduceert twee nieuwe producten: De PCD-snij-inzet voor aluminium ‘IC-plus’ voor het procesveilig draaien van aluminium en de CBN-Duo-power’-snijplaten B610 of B600.

Tegenwoordig is het draaien met ultraharde snijmaterialen – diamant en CBN – een bijna onmisbaar onderdeel van de productie geworden. Niet alleen bij serie- en volumeproductie staan diamant- en CBN-draaigereedschappen voor maximale standtijden bij de hoogst mogelijke werkstukkwaliteit, kostengeoptimaliseerde processen door verhoogde productiviteit en snelle naslijpservice.

Spaanbreker

De PCD snij-inzet ‘IC-plus’ is een actieve spaanbreker voor het afwerken van aluminiumlegeringen met lange spaanafname en alle zachte non-ferro legeringen. De PCD snij-inzet combineert efficiëntie met proceszekerheid. Dankzij de spaanbreker is de vorming van ongewenste lint- en draadspanen verleden tijd. Tot nu toe leidde de vorming van lange spanen tot ongewenste machinestilstand en tot beschadigde gereedschapsdelen. Het spaanbrekerprogramma maakt een efficiënte en probleemloze productie mogelijk, evenals een gecontroleerde spaanafbraak een echte probleemoplosser. Met actieve spaanbreker voor het afwerken van lange spanen in aluminiumlegeringen en alle zachte non-ferro legeringen.

Afdraaien

‘CBN-Duo-power’-snijplaten B610 of B600 worden toegepast bij het afdraaien met onderbroken en doorlopende snede, speciaal voor gereedschaps- en hardende staalsoorten alsmede poedermetallurgische legeringen van onderdelen, zoals tandwielen, cardanassen, kleppen, riemschijven en zelfs remschijven en remvoeringen, alsmede voor gespoten metaallegeringen.

Hoge eisen

‘CBN-Duo-power’ wisselplaat voor het draaien van hooggelegeerde geharde staalsoorten en grijs gietijzer.

Diamant en CBN voldoen aan de hoge eisen voor een uiterst precieze en op efficiency gerichte productie. Diamant- en CBN-bezette draaigereedschappen of snijplaten maken maximale snij- en aanvoersnelheden mogelijk, samen met oppervlaktekwaliteiten die zelfs in het bereik van de slijptechnologie liggen (0,1 µm). Kostbare en tijdrovende processtappen worden aanzienlijk gereduceerd of zelfs geheel vermeden, zoals bijvoorbeeld bij het harddraaien (in plaats van slijpen).

Procesveiligheid

De toepassingsmogelijkheden en eigenschappen van diamant- en CBN-draaigereedschappen garanderen procesveiligheid, kwaliteit en standtijd, zelfs in veeleisende omstandigheden en moeilijk te bewerken materialen.

De nieuwe gereedschappen van Lach Diamant zijn te zien op de AMB in Stuttgart tijdens een speciale show ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van dit bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven